• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Premierul Ciucă, întâlnire cu noii proprietari ai Termocentralei Mintia: Plan pentru ‘cea mai mare și eficientă termocentrală pe gaz din UE’

Mar 6, 2023

Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei Mass Global Energy Rom, care a achiziționat Termocentrala de la Mintia, care au prezentat planul de investiții în valoare de peste un miliard de euro.

„Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții companiei Mass Global Energy Rom, care a achiziționat Termocentrala de la Mintia. În cadrul întâlnirii, a fost prezentat planul de investiții în valoare de peste un miliard de euro, care va transforma termocentrala în cea mai mare și eficientă capacitate de producție a energiei electrice pe gaz din Uniunea Europeană. În acest sens, vor fi utilizate cele mai moderne tehnologii, care vor permite, în acord cu taxonomia europeană, producerea a cel puțin 1500 MW. Prima etapă a investiției va fi finalizată într-un termen de 24 de luni, urmând ca proiectul să ajungă la maturitate deplină în 36 de luni”, potrivit unui comunicat de presă.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *