• Mon. Dec 11th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Bătălia pentru Bahmut: Ucraina efectuează o retragere tactică limitată (ISW)

Mar 6, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 40 Second

În timp ce forțele ucrainene efectuează probabil o retragere tactică limitată în Bakhmut, este prea devreme pentru a spune dacă Ucraina are în vedere o retragere completă din oraș, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă actualizare.

Imaginile recente geolocate ale unui pod feroviar distrus din nord-estul Bakhmut pe 3 martie pot indica faptul că forțele ucrainene se retrag din pozițiile lor de pe malul estic al râului Bakhmuta, a spus ISW.

Alte imagini arată că grupul Wagner, mercenar privat susținut de Kremlin, a continuat să facă progrese în nord-estul Bakhmut și în apropierea căii ferate Stupky, se arată în actualizare.

Orașul Bakhmut din regiunea Donețk a Ucrainei a fost locul de lupte intense în ultimele șapte luni, deoarece Rusia încearcă să captureze orașul pentru a-și spori controlul asupra întregii regiuni, aproximativ jumătate din care o ocupă în prezent.

Grupul de reflecție a citat un militar ucrainean în actualizarea sa spunând că forțele ruse nu au trecut încă râul Bakhmuta în centrul Bakhmut din 4 martie. Bloggerii militari ruși au susținut că Grupul Wagner a împins pozițiile ucrainene înapoi în centrul Bakhmut, a raportat ISW. .

Potrivit ISW, nu este clar dacă Ucraina intenționează să-și mențină pozițiile pe malul vestic al râului Bakhmuta.

Actualizarea a mai spus că „forțele ucrainene este puțin probabil să se retragă dintr-o dată din Bakhmut și ar putea urmări o retragere treptată a luptei pentru a epuiza forțele ruse printr-un război urban continuu”.

„Centrul orașului Bakhmut este situat pe malul vestic al râului Bakhmutka, iar forțele ruse vor trebui să lupte prin zonă dacă nu vor putea avansa direct la nord sau la sud de Bakhmut, la vest de centrul orașului”.

Condițiile urbane și râul ar putea aduce beneficii Ucrainei într-un mod similar cu luptele urbane și retragerea care au avut loc în Sievierodonetsk și Lysychansk din regiunea Lugansk, care au pus capăt efectiv ofensivelor Rusiei în regiunile Lugansk și Donețk în vara anului trecut, a scris ISW.
Sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *