• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Zelenski: Cooperarea noastră cu instituţiile europene va fi şi mai semnificativă în acest an / Am aprobarat Programului de Stat Anticorupție

Mar 5, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 27 Second

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă, într-un nou discurs, că în acest an cooperarea Ucrainei cuu instituţiile europene va fi şi mai semnificativă, pentru a se “pregăti în mod activ totul pentru aderarea ţării la Uniunea Europeană”.

Zelenski a mai precizat că guvernul ucrainean a aprobat sâmbătă Programul de Stat Anticorupţie.

Reuniunea Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale din Ucraina tocmai s-a încheiat la Lviv. A fost o adunare foarte reprezentativă astăzi. Au fost şefi ai autorităţilor centrale şi locale, reprezentanţi ai autorităţilor guvernamentale şi ai comunităţilor locale. Din toată ţara noastră – din toate regiunile, din toate părţile. Principalele subiecte sunt securitatea, energia, protecţia socială, problemele financiare. Anti-corupţie. Tot ceea ce este necesar pentru o mai mare putere a instituţiilor noastre şi pentru o mai mare securitate a poporului nostru – în toate sensurile cuvântului „securitate”. S-a convenit astăzi că deja în martie Cabinetul de Miniştri va pregăti deciziile de care comunităţile noastre au nevoie pentru sustenabilitatea bugetului. Modificări relevante ale Legii bugetului de stat al Ucrainei vor fi propuse Radei Supreme. Astăzi, Cabinetul de Miniştri a aprobat Programul de Stat Anticorupţie în şedinţa sa, care de fapt a fost combinată cu şedinţa Congresului. Aceştia sunt paşi sistemici care vor oferi statului mai multă transparenţă, iar societăţii mai multe oportunităţi de a interacţiona cu statul”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Zelenski a vorbit şi despre conferinţa United4Justice.

Conferinţa United4Justice, care a început ieri, continuă aici, la Lviv. Mai multe discuţii au avut loc astăzi, incluzând anchetarea, pedepsirea ocupanţilor pentru abuz de persoane, viol şi alte crime violente comise în teritoriul ocupat. Lumea ne ajută deja cu aceste investigaţii. Dar, desigur, mai trebuie făcut mult, mult mai mult. Nu doar pentru a identifica toţi criminalii, nu doar pentru a-i pedepsi, ci şi pentru a ajuta oamenii care au fost abuzaţi să depăşească această lovitură şi să revină la o viaţă normală.

La partea relevantă a conferinţei au participat Prima Doamnă a Ucrainei, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, Prima Doamnă a Letoniei, reprezentantul special al Secretarului General al ONU şi oficiali guvernamentali. O discuţie foarte semnificativă. Împreună cu doamna Metsola, astăzi ne-am întâlnit cu studenţi ucraineni de la şase universităţi din Lviv. Am discutat cu preşedintele Parlamentului European. Este evident că anul acesta cooperarea noastră cu instituţiile europene va fi şi mai semnificativă decât anul trecut. Sarcina este de a pregăti în mod activ totul pentru aderarea ţării noastre la UE, a creşte furnizarea de arme către Ucraina şi a întări sancţiunile împotriva Rusiei. Şi le mulţumesc doamnei Roberta Metsola şi tuturor prietenilor noştri din Europa, care ajută Ucraina pe calea integrării”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Mulţumim tuturor celor care contribuie la sporirea securităţii Ucrainei şi la întărirea soldaţilor noştri! Mulţumim tuturor celor care luptă pentru Ucraina, care ne apără graniţa şi care stabilesc dreptatea pentru Ucraina cu corectitudinea lor pe câmpul de luptă, care răspund terorii ocupantului cu foc activ”, a adăugat el.

 

 

Sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *