• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Şeful statului major al armatei SUA, vizită neanunţată în Siria: ‘Principala noastră prioritate este înfrângerea durabilă a ISIS. Şi facem progrese’

Mar 5, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Misiunea de aproape opt ani a trupelor SUA desfăşurate în Siria pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic a meritat riscul, a declarat sâmbătă şeful statului major al armatei SUA, generalul Mark Milley, după o vizită neanunţată la o bază din nord-estul ţării unde s-a întâlnit cu soldaţii americani, relatează Reuters, conform AGERPRES.
Generalul Milley a efectuat deplasarea în Siria pentru a evalua eforturile trupelor americane de a preveni o resurgenţă a grupării militante şi a trece în revistă măsurile de protecţie a forţelor americane împotriva unor atacuri, inclusiv cu drone.

Deşi gruparea SI este o umbră a grupării care a condus peste o treime din Siria şi Irak într-un califat declarat în 2014, sute de combatanţi se află încă în zone izolate unde nici coaliţia condusă de SUA şi nici armata siriană sprijinită de Rusia şi de miliţiile sponsorizate de Iran nu exercită controlul deplin.

De asemenea, mii de combatanţi ai SI se află în unităţi de detenţie păzite de Forţele democrate siriene conduse de kurzi, aliaţi cheie ai SUA în Siria.

Oficiali americani susţin că Statul Islamic s-ar putea regenera într-o ameninţare majoră.

Întrebat de ziarişti dacă crede că misiunea SUA în Siria a meritat riscul, Milley a legat-o de securitatea SUA şi a aliaţilor săi. “Dacă crezi că asta este important, atunci răspunsul este ‘Da’ . Se întâmplă să cred că asta este important”, a spus el.

“Cred că o înfrângere durabilă a ISIS şi sprijinul continuu pentru prietenii şi aliaţii noştri din regiune (…) sunt sarcini importante care pot fi realizate”, a adăugat el.

Trei drone au vizat o bază a SUA în ianuarie, în regiunea Al-Tanf din Siria. Armata SUA susţine că două dintre drone au fost doborâte, în timp ce a treia a lovit baza, rănind doi membri ai armatei libere siriene.

Oficialii americani cred că atacurile de acest tip sunt comise de miliţiile susţinute de Iran.

General maiorul Matthew McFarlane, care comandă coaliţia condusă de SUA împotriva grupării SI în Irak şi Siria, a descris atacurile drept “o distragere de la misiunea noastră principală”.

“Principala noastră prioritate este înfrângerea durabilă a ISIS. Şi facem progrese”, a dat asigurări gen. McFarlane.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *