• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

China vizează o creștere economică de aproximativ 5% în 2023

Mar 5, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second

China a dezvăluit duminică un obiectiv de creştere de “aproximativ 5%” pentru 2023, în deschiderea sesiunii parlamentare anuale care ar trebui să-i ofere lui Xi Jinping un al treilea mandat prezidenţial fără precedent, scrie AFP, citat de Agerpres.

După trei ani de încetinire din cauza restricţiilor anti-COVID-19, “economia chineză cunoaşte o redresare solidă”, a subliniat raportul premierului în exerciţiu, Li Keqiang, prezentat celor aproape 3.000 de deputaţi ai Congresului Naţional al Poporului.

Este, totuşi, unul dintre cele mai slabe obiective din ultimele decenii.

În 2022, PIB-ul Chinei a crescut cu doar 3%, una dintre cele mai slabe creşteri din ultimii 40 de ani, pe fondul unei încetiniri economice, al epidemiei de COVID-19, al lockdown-ului şi al unei crize în domeniul imobiliar.

“Dezvoltarea economică a Chinei s-a confruntat cu mulţi factori neaşteptaţi atât în ţară, cât şi în străinătate, cum ar fi epidemia”, a recunoscut Li Keqiang duminică.

Dar “sub conducerea puternică a Comitetului Central al Partidului, am coordonat eficient prevenirea şi controlul epidemiei, precum şi dezvoltarea economică şi socială”, a adăugat el.

Obiectivul pentru 2023 este dezvăluit în deschiderea unei sesiuni parlamentare de nouă zile care va decide realegerea lui Xi Jinping, pentru cinci ani, la conducerea statului în calitate de preşedinte. El a fost deja confirmat ca lider al partidului în octombrie.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *