• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Japonia: aprovizionarea stabilă cu gaz natural lichefiat din Oman este extrem de importantă – ministrul japonez de externe

Mar 4, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Aprovizionarea stabilă cu GNL din Oman este extrem de importantă pentru Japonia, spune ministrul de externe. Furnizarea “stabilă” de gaz natural lichefiat (GNL) din Oman este “extrem de importantă” pentru Japonia, a declarat vineri ministrul de externe al țării, Yoshimasa Hayashi, potrivit aa.com.tr.

Hayashi a făcut aceste comentarii în timpul întâlnirii sale bilaterale cu Sayyid Badr bin Hamad al Busaidi, diplomat de rang înalt din Oman, în capitala indiană New Delhi, în marja summitului miniștrilor de externe G-20. “Furnizarea stabilă de GNL din Oman, care a fost un partener de încredere pentru Japonia timp de mulți ani, este extrem de importantă”, a declarat Hayashi.

Japonia este foarte dependentă de importurile de energie din Rusia. Japonia și Oman au marcat anul trecut cea de-a 50-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice. Ministrul japonez de externe a declarat că relațiile bilaterale cu Oman “s-au dezvoltat în mod constant într-o gamă largă de domenii”.

Ministerul japonez de Externe a precizat că cei doi miniștri au convenit să promoveze în continuare cooperarea în domeniul energiei curate, cum ar fi energia regenerabilă, hidrogenul și amoniacul, pe lângă sectorul energetic tradițional.

Discuții despre războiul Rusiei în Ucraina

Cei doi au discutat, de asemenea, despre războiul Rusiei în Ucraina și despre situația din Orientul Mijlociu, inclusiv despre situația din Yemen și Iran, și “au confirmat că vor continua să colaboreze îndeaproape”.

Pentru a asigura o aprovizionare stabilă cu GNL, cabinetul japonez a aprobat, în octombrie anul trecut, modificări la legea privind combustibilii pentru a evita o criză de energie în condițiile în care războiul dintre Rusia și Ucraina continuă de mai bine de șapte luni.

Proiectul de lege, atunci când va fi adoptat de parlamentul țării, va permite ministrului industriei din țară să “ceară agenției susținute de guvern să achiziționeze GNL atunci când sectorul privat întâmpină dificultăți în acest sens”.

Japonia a importat pentru prima dată GNL în urmă cu peste 50 de ani și este în prezent cel mai mare cumpărător din lume al acestui combustibil, pe care îl folosește pentru generarea de energie electrică și pentru aprovizionarea orașelor. Prețurile sale au crescut brusc având în vedere războiul dintre Rusia și Ucraina.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *