• Sun. Mar 26th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Eșec politic de proporții: Partidul legendarului Lech Walesa a fost eliminat din registrul electoral

Mar 4, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 31 Second

Partidul politic creat de fostul preşedinte polonez şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Lech Walesa, care intenţiona să candideze la viitoarele alegeri generale şi locale din Polonia, a fost eliminat din registrul electoral pentru că nu şi-a prezentat datele fiscale, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Informaţia, publicată vineri de presa poloneză, se referă la o decizie adoptată în februarie de Comisia Electorală după ce nu a primit la timp datele financiare şi fiscale în legătură cu finanţarea formaţiunii Democraţia Creştină a celei de-a Treia Republici Poloneze, fondată de Walesa în 2015.

Piotr Dwornicki, unul dintre vicepreşedinţi ai partidului, a spus că documentele au fost prezentate Comisiei Electorale cu doar o zi de întârziere.

Alternativa la putere

Lech Walesa a anunţat că va forma un partid care va fi, în opinia, “ca un fiu” şi o alternativă la Lege şi Justiţie, partidul aflat la putere în Polonia din 2015 şi cu care fostul şef al statului are o relaţie tensionată de la introducerea unei reforme judiciare controversate.

Din acest motiv şi ca parte a campaniei sale de apărare a independenţei justiţiei, Walesa poartă în toate apariţiile publice sloganul ‘Constituţie’.

Recent, Walesa a susţinut că “va fi nevoie de o revoluţie în stradă, prin utilizarea forţei, pentru a restabili situaţia democratică din Polonia” şi a dat vina pe partidul de guvernământ pentru “distrugerea democraţiei şi a libertăţii”.

Pe de altă parte, laureatul Premiului Nobel pentru Pace s-a remarcat prin exprimarea unor opinii controversate cu privire la războiul din Ucraina şi, de exemplu, a mers atât de departe încât a spus că “populaţia Rusiei nu ar trebui să depăşească 50 de milioane” şi a susţinut “dezmembrarea Federaţiei Ruse”.

De-a lungul existenţei sale, activitatea partidului Democraţia Creştină a celei de-a Treia Republici Poloneze a fost limitată, formaţiunea neobţinând niciodată reprezentare parlamentară
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *