• Fri. Jun 14th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Video | Volodimir Zelenski, după atacul rusesc cu rachete de la Zaporojie: Ocupantul va simţi, inevitabil, puterea noastră

Mar 3, 2023

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că atacul rusesc cu rachete de la Zaporojie va primi un răspuns din partea ucrainenilor, ”militar şi legal”. ”Ocupantul va simţi, inevitabil, puterea noastră. Puterea justiţiei în fiecare sens al cuvântului”, arată el, potrivit news.ro.

Zelenski a menţionat, în mesajul transmis joi seară, că a discutat cu preşedintele Braziliei, reluând contactele între cele două ţări la cel mai înalt nivel, dar şi cu preşedintele Elveţiei, căruia i-a mulţumit pentru pachetul de sprijin pentru Ucraina.

El a adăugat că a avut loc o reuniune a Statului Major, la care s-a discutat despre situaţia de pe linia frontului şi despre securitate.

”Atacul brutal cu rachete de astăzi al Rusiei de la Zaporojie va avea un răspuns militar şi legal din partea noastră. Ocupantul va simţi, inevitabil, puterea noastră. Puterea justiţiei în fiecare sens al cuvântului”, a spus el.

Preşedintele Ucrainei a afirmat că a semnat noi decrete pentru acordarea de distincţii pentru 847 de apărători

El a menţionat că în urma atacului asupra blocului au fost salvate 11 persoane, iar peste 70 au primit ajutor. Zelenski a spus că două persoane se află în prezent pe lista celor ucise.

Preşedintele Ucrainei a afirmat că a semnat noi decrete pentru acordarea de distincţii pentru 847 de apărători.

”Astăzi, numărul apărătorilor ale căror curaj şi eficienţă au fost recunoscute prin distincţii de stat depăşeşte 40 de mii. Mulţumesc tuturor celor care ne apără ţara! Le sunt recunoscător tuturor celor care, în fiecare zi, obişnuiesc Rusia cu ideea că Ucraina nu poate fi înfrântă. Vom rezista. Vom câştiga. Şi îi vom aduce pe toţi teroriştii ruşi în faţa justiţiei”, a subliniat Zelenski.

 

 

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *