• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Video | Strategie extremă pentru a-i împiedica pe ruși să ocupe orașul Bahmut: Forţele ucrainene au aruncat în aer un pod de cale ferată

Mar 3, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Forţele ucrainene au aruncat în aer un pod de cale ferată din interiorul oraşului asediat Bahmut, în ceea ce poate părea un semn că Ucraina se pregăteşte de retragerea trupelor din această localitate din estul ţării care este intens şi continuu atacată de forţele ruse de mai multe luni, relatează CNN și news.ro.

Înregistrarea video a exploziei controlate, postată pe reţelele sociale şi geolocalizată de CNN, a fost distribuită masiv vineri pe reţelele sociale, împreună cu informaţii – neconfirmate încă – potrivit cărora Ucraina s-ar pregăti să se retragă din oraş.

Brigada 46 a armatei ucrainene, care operează în prezent în oraş, a negat însă aceste informaţii, spunând că podul era deja inutilizabil.

„Podul care este arătat acum ca o dovadă că plecăm a fost aruncat în aer cu mult timp în urmă. Cei care se află în Bahmut ştiu acest lucru. Acum a fost doar o lovitură de control. Nu răspândiţi panica. Şi da, se poate traversa râul pe acolo fără pod”, a transmis Brigada 46.

Podul fusese într-adevăr deteriorat anterior de forţele ucrainene, în luna august.

Mercenarii Wagner susțin că au încercuit orașul

Forţele ruseşti avansează spre Bahmut, dar armata ucraineană spune că îşi menţine poziţia în bătălia pentru oraşul din est şi nu intenţionează să se retragă.

Fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat vineri că oraşul este „înconjurat” şi i-a cerut preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să ordone retragerea, într-un mesaj video în care apar şi ceea ce par a fi trei prizonieri ucraineni care cer să li se permită să se întoarcă acasă. Ei par să vorbească în condiţii de stres extrem, notează The Guardian. „Soldaţii (ucraineni) luptă, dar viaţa lor lângă Bahmut este scurtă – o zi sau două. Daţi-le o şansă să părăsească oraşul. Oraşul este, practic, înconjurat”, spune Prigojin.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *