• Sun. Mar 26th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ultima oră | Scandalul Bîstroe: S-a încheiat discuția tehnică dintre specialiștii români și ucraineni

Mar 3, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 18 Second

S-a încheiat discuția tehnică programată pentru vineri dintre specialiștii români și ucraineni pe tema lucrărilor de la canalul Bîstroe din Delta Dunării.

Potrivit unor surse guvernamentale, din partea Ucrainei au participat trei experți, iar din partea României au participat aorpae 20 de experți. Din partea României la discuții au participat specialiști din Ministerul de Interne, Ministerul Mediului și Ministerul Transporturilor, inclusiv secretari de stat.

La acest moment nu există o concluzie, pentru că este nevoie de date concrete și măsurători, precizează sursele guvernamentale. Partea română insistă pentru efectuare expertizelor pe canalul Bistroe și a măsurătorilor de adâncime.

Următoare întâlnire, în același format, va avea loc marți, 7 martie, în sistem videoconferință. Între timp, luni va avea loc o discuție cu experții Comisiei Europene.

CONTEXT

Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a anunțat joi consultările tehnice cu partea română pe tema lucrărilor efectuate pe Canalul Bâstroe.

„Au fost făcuți mai mulți pași din partea ambelor părți în ceea ce privește lucrurările în desfășurate de Ucraina pentru a menține navigabillitatea canalului. Între timp, este necesar să avem consultări tehnice pentru lucrările desfășurate”, a declarat ambasadorul Ucrainei Parlament, Ihor Prokopchuk, prezent joi în Parlamentul României.

„Aceasta va fi o ocazie bună pentru oamenii responsabili cu această problemă să înțeleagă și să facă schimb de informații factuale cu privire la lucrările desfășurate și, de asemenea, să vadă ce pași trebuie urmați în continuare”, a mai precizat Prokopchuk.

Potrivit unor surse diplomatice, aceasta ar fi a doua solicitare de consultări pe tema canalului Bâstroe înaintată de partea ucraineană ministrului român al Transporturilor, Sorin Grindeanu.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *