• Tue. Feb 27th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ucrainenii încep retragerea din Bahmut – Unitatea de drone a primit ordin să părăsească imediat orașul asediat

Mar 3, 2023

O unitate ucraineană care operează drone de recunoaştere, cu baza în Bahmut, a primit ordin să părăsească oraşul asediat din estul ţării, a declarat comandantul acesteia într-un videoclip postat vineri pe Telegram, relatează CNN și news.ro.

“În cursul nopţii, unitatea Madiar Birds a primit ordinul de luptă de a părăsi imediat Bahmutul către un nou loc pentru operaţiuni de luptă”, a declarat comandantul Robert Brovdi.

Forţele ruseşti au avansat în ultimele zile spre Bahmut, după luni de bombardamente şi lupte intense în jurul acestui oraş devastat, care se află spre nord-estul regiunii Doneţk şi care a fost o ţintă pentru Moscova timp de mai multe luni.

“Urmăm ordinul”, a declarat Brovdi, adăugând că nu ştie de ce a fost mutată unitatea.

Mercenarii Wagner ar fi înconjurat orașul

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, declară într-o înregistrare video publicată vineri că oraşul ucrainean Bahmut este “practic înconjurat” de forţele ruseşti, iar ucrainenii mai au acces la un singur drum de ieşire din oraş.

În videoclip, Prigojin îi cere preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski să ordone retragerea forţelor din oraşul pe care Rusia încearcă de luni de zile să îl captureze.

 

sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *