• Tue. Feb 27th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Trei dintre polițiștii de la Permise Suceava, judecați pentru corupție, vor să redevină examinatori

Mar 3, 2023

Cei trei polițiști care fac parte din mafia permiselor auto de la Suceava au depus solicitări la Prefectura Suceava pentru a reveni în pozițiile de examinatori auto, deci pentru a participa la examinarea solicitanților de permise auto. Asta după ce au ieșit de sub control judiciar impus de instanță.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a făcut publică informația, joi, în cadrul unei conferințe de presă, și a subliniat că, atâta timp cât el va ocupa funcția de prefect, persoanele respective nu vor reveni în activitatea de examinare a solicitanților de permise.

Alexandru Moldovan a precizat că agenții respectivi lucrează în prezent în cadrul Serviciului Permise Auto Suceava dar pe alte posturi.

Printre cei care au solicitat revenirea în activitatea de examinare nu se numără și comisarul Ionuț Radu Obreja, fostul șef al serviciului menționat, care a fost reîncadrat la Poliția Burdujeni.

„Anul trecut, în luna decembrie, instanța a ridicat controlul judiciar în cazul persoanelor trimise în judecată în așa zisul «lot Obreja», iar unii dintre agenți au solicitat să revină la vechile locuri de muncă. Atâta vreme cât voi fi prefect, niciunul dintre ei nu va mai lucra la Serviciul Permise și Înmatriculări nici pe partea de examinare teoretică, nici pe cea practică. Au tot dreptul legal la muncă, dar nu pe vechile posturi”, a declarat a declarat a declarat prefectul de Suceava.

Reamintim că, la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.I.V.) Suceava, a funcționat o grupare infracțională care a urmărit obținerea de sume de bani, în legătură cu susținerea și promovarea examenelor practice pentru obținerea permiselor de conducere și în legătură cu înmatricularea autoturismelor.

Zgomot gruparea condusă de Obreja, spun procurorii DNA, făceau parte examinatori auto, patronii unor școli de șoferi și instructori auto. Au fost date pe ochi frumoși sute de permise auto, chiar și unor analfabeți, pentru sume care puteau ajunge și la mii de euro de persoană.

Sursa:adevarul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *