• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

S-au împotmolit negocierile în formarea polului de dreapta (Surse)

Mar 3, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

USR, PMP și Forța Dreptei negociază, în această perioadă, o alianță în vederea alegerilor care vor avea loc la anul. Cele trei partide s-au aliniat, public, în spatele lui Nicușor Dan, dar situația este mai complicată decât se credea.

Conform surselor noastre, bătălia orgoliilor a ieșit la suprafață, iar între Ludovic Orban și liderii USR par a se fi tensionat lucrurile. Orban ar vrea o parte importantă din felia alianței susținând că este fost premier și are notorietate

De asemenea, Ludovic Orban le-a explicat celor de la USR și PMP că are forță parlamentară și controlează anumiți parlamentari de la PNL. El ar fi spus că, în anumite circumstanțe, poate apăsa anumite butoane.

În schimb, cei de la USR arată că ei au cea mai mare forță parlamentară, în acest moment, chiar dacă au pierdut oameni în favoarea partidului lui Dacian Cioloș.

În fine, PMP se laudă cu un număr mare de primari, consilieri locali și județeni și organizații foarte bune în toată țara și își dorește un rol central în alianță, mai ales că primul test vor fi alegerile locale.

Bătălia pentru Nicușor Dan

Toate cele trei partide îl susțin pe Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, dar acum este o bătălie pe influența asupra primarului Capitalei.

Ludovic Orban susține că el l-a ajutat pe Nicușor Dan să ajungă primar și acesta are o datorie morală față de el. De partea cealaltă, USR-ul arată că Nicușor Dan este văzut drept primarul lor și clamează dreptul de influență.

Totodată, PMP arată că l-a susținut în Consiliul General în ultimii ani pe Nicușor Dan, ceea ce ar trebui să conteze.

Discuțiile sunt foarte multe și ample, iar polul de dreapta se naște mult mai greu decât s-ar fi anticipat. Deși interesul politic le dictează să se unească, bătălia orgoliilor și interesele înreunează serios negocierile.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *