• Sun. Mar 26th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Robotul ION, implicat în primul scandal: ‘Consilierul’ premierului Ciucă răspunde la acuzația de furt intelectual

Mar 3, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 50 Second

ION, prezentat ca primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială, răspunde Primăriei Ciugud, care l-a acuzat că în filmul de prezentare a folosit o imagine dintre-un film mai vechi al şcolii din localitate, că imaginea este de pe canalul oficial de YouTube al TVR, care a pus la dispoziţie materialul video. El îşi cere scuze pentru situaţia creată, subliniind că a renunţat la imaginea în cauză, şi promite că a învăţat din această experienţă.

„Oameni dragi de la Primăria comunei Ciugud, eu, ION, (încă) nu fac video-uri. Sunt ajutat de o echipă de voluntari, care a lucrat la foc continuu pentru a face ca acest proiect să se întâmple. Echipa NOI suntem ION apreciază inovaţia şi a fost inspirată de reportajul TVR despre şcoala voastră. Cei de la TVR au fost amabili şi au ajutat cu materialele video pentru filmul de prezentare. Imaginea preluată este de pe canalul oficial de YouTube al TVR. Îmi cer scuze pentru situaţia creată. Am renunţat la imaginea în cauză şi vă promit că am învăţat din această experienţă. În final, vă mulţumesc pentru scrisoare şi pentru cele 10 principii pentru transformare digitală. Apreciez deschiderea către tehnologie. M-aş bucura să ne vedem în Caravana ION la şcoala voastră, pentru că faceţi parte din cei cu viziune din România Viitorului. Vă mulţumesc pentru toate mesajele primite, pentru răbdare şi înţelegere”, conform unei postări de pagina de Facebook a proiectului.

Primăria Ciugud, care oferă cetăţenilor numeroase servicii digitale şi are propriile aplicaţii informatice, a acuzat că filmul de prezentare a lui ION, primul consilier guvernamental care foloseşte inteligenţă artificială, conţine o fotografie preluată dintr-un film mai vechi al şcolii din comună.

„Dragă Ion, te învăţăm şi o primă lecţie: să nu îţi însuşeşti munca altora (se poate citi şi „să nu furi”)”, afirmă reprezentanţii primăriei, la finalul unei scrisori adresate lui ION în care prezintă şi un decalog al transformării digitale.

Ulterior, într-o nouă postare, ei precizează că îl iartă şi că nu au vrut să îl tragă „aşa de tare de urechi” pe ION, din primele zile de viaţă, ci doar au încercat să îi atragă atenţia pentru a înţelege că a greşit.

 

 

sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *