• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Oficial | Concluzii după discuția România-Ucraina pe tema Bîstroe: Abia din 15 martie încep măsurătorile pe canal

Mar 3, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Vineri, 3 martie 2023, a avut loc o întâlnire tehnică, în format videoconferință, la nivel de experți între partea română și cea ucraineană, pe tema lucrărilor de la canalul Bîstroe din Delta Dunării, anunță Ministerul Transporturilor. Întâlnirea a fost coordonată la nivel de secretari de stat ai ambelor părți.

Participanții au convenit ca partea română să înceapă măsurătorile pe brațul Chilia și canalul Bâstroe din data de 15 martie 2023.

Totodată, s-a stabilit ca punct unic de contact câte un expert al fiecărei părţi. Aceștia se vor întâlni luni, 6 martie 2023, pentru a stabili detaliile planului de efectuare a măsurătorilor pe Brațul Chilia și pe Canalul Bâstroe, acestea fiind estimate să dureze 10 zile.

„Cele două părți au convenit că este cea mai bună soluție care să clarifice informațiile contradictorii pe tema dragării Canalului Bâstroe și a Brațului Chilia. Partea română și-a arătat disponibilitatea ca la aceste măsurători să fie prezenți și specialiști din Ucraina, dar și ai unor instituții terțe. Partea ucraineană va asigura securitatea navelor și personalului românesc, pe toată perioada activităţilor de măsurare”, transmite Ministerul Transporturilor.

CONTEXT

Ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, a anunțat joi consultările tehnice cu partea română pe tema lucrărilor efectuate pe Canalul Bâstroe.

„Au fost făcuți mai mulți pași din partea ambelor părți în ceea ce privește lucrurările în desfășurate de Ucraina pentru a menține navigabillitatea canalului. Între timp, este necesar să avem consultări tehnice pentru lucrările desfășurate”, a declarat ambasadorul Ucrainei Parlament, Ihor Prokopchuk, prezent joi în Parlamentul României.

„Aceasta va fi o ocazie bună pentru oamenii responsabili cu această problemă să înțeleagă și să facă schimb de informații factuale cu privire la lucrările desfășurate și, de asemenea, să vadă ce pași trebuie urmați în continuare”, a mai precizat Prokopchuk.

Potrivit unor surse diplomatice, aceasta ar fi a doua solicitare de consultări pe tema canalului Bâstroe înaintată de partea ucraineană ministrului român al Transporturilor, Sorin Grindeanu.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *