• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

‘Oameni pentru Justiție. Justiție pentru oameni’ – prima campanie ce aliniază comunicarea sistemului judiciar din România la practicile europene

Mar 3, 2023
0 0
Read Time:5 Minute, 11 Second

Campania de informare publică și educație juridică, lansată de Consiliul Superior al Magistraturii, s-a desfășurat până la data de 7 februarie 2023 și reprezintă primul demers de amploare în comunicare pentru sistemul judiciar. Încă de la început, scopul campaniei a fost acela de a crește nivelul de încredere în sistemul judiciar, ca întreg, prin accesibilizarea acestuia în rândul cetățenilor.

Pentru a atinge rezultatele au fost folosite mai multe canale și tactici de comunicare pentru livrarea unui mesaj coerent, unificat și eficient către public. Derulându-se pe o durată de nouă luni, campania a fost vizibilă în mod simultan atât la TV, cât și în mediul outdoor, radio și digital. Cele trei spoturi TV „Oameni pentru justiție. Justiție pentru oameni” au fost principalul pas de deschidere a comunicării dinspre sistemul judiciar către oameni, ca o invitație spre o cunoaștere mai profundă a acestuia, prin trimiterea către platforma justitiepentruoameni.ro.

Este foarte important pentru noi ca fiecare cetățean să fie informat. Să știe cum, când și în ce manieră să apeleze la justiție pentru a-și apăra drepturile. Campania „Oameni pentru justiție. Justiție pentru oameni” reprezintă un pas important în această direcție”, a declarat av. Ioan Sas, reprezentant al societății civile în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Platforma justitiepentruoameni.ro aduce în același loc cele mai utile informații pentru a ajuta cetățenii să interacționeze mai ușor cu instituțiile care alcătuiesc sistemul judiciar din România. Prezentarea lor, într-o formă clară și ușor de parcurs, oferă fiecărui cetățean o imagine de ansamblu cu privire la rolul justiției în societate și la modalitățile de accesare a acesteia.

Campania de informare publică face parte din proiectul TAEJ – „Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar”, cod SIPOCA/MySMIS: 454/118765, implementat de către Consiliul Superior al Magistraturii în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri, Inspecția Judiciară, Ministerul Justiției și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Proiectul a demarat la data de 5 septembrie 2018, pentru o perioadă totală de 58 de luni, având ca obiectiv general îmbunătățirea și abordarea unitară a comunicării publice la nivelul sistemului judiciar în vederea consolidării imaginii acestuia, asigurarea unei transparențe sporite în interiorul și exteriorul sistemului, precum și îmbunătățirea accesului la justiție prin creșterea gradului de informare, conștientizarea drepturilor cetățenilor și dezvoltarea culturii juridice. Valoarea totală a proiectului este de 25.015.012 lei, din care 21.008.573,41 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, iar 4.006.438,59 lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului și a partenerilor.

Informații suplimentare privind obiectivele, rezultatele și activitățile proiectului sunt disponibile la adresa www.sipoca454.csm1909.ro.

***

Campania de informare publică lansată vineri, 12 august 2022, de Consiliul Superior al Magistraturii sub sloganul „OAMENI PENTRU JUSTIȚIE. JUSTIȚIE PENTRU OAMENI” se va desfășura pe parcursul a 6 luni în perioada 12 august 2022 – 10 februarie 2023 și are ca obiectiv principal informarea publicului larg cu privire la activitatea sistemului judiciar și rolul justiției în societate.

Difuzarea campaniei se va face la nivel național, atât în mediul off-line prin canalele media TV, radio și prin panouri stradale, cât și în mediul on-line, prin platformele Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, TikTok, pe canalul Youtube și pe site-ul www.justitiepentruoameni.ro.

Campania este structurată în 3 valuri de comunicare, fiecare cu o durată de 2 luni, fără pauză între acestea. Abordarea campaniei vizează coerența și unitatea de mesaj și va avea o creștere graduală a aparițiilor pe canalele mai sus amintite, printr-o comunicare în serie.

Valul 1 se desfășoară în perioada 12 august – 10 octombrie, fiind intitulat „OAMENI PENTRU JUSTIȚIE” și pune accent pe informarea publicului larg cu privire la rolul, misiunea și limitele sistemului judiciar, informare realizată prin intermediul unor reprezentanți ai justiției. Execuția creativă (spotul dedicat campaniei TV) prezintă publicului larg sistemul judiciar prin intermediul magistraților văzuți ca oameni ce reprezintă acest sistem și stabilesc în mod clar valorile fundamentale care caracterizează actul de justiție: profesionalismul, respectul față de lege, corectitudinea și imparțialitatea. Spotul poate fi vizionat aici.

Valul 2 al campaniei continuă în perioada 11 octombrie – 9 decembrie 2022, sub titulatura „JUSTIȚIE PENTRU OAMENI”. Mesajul transmis este acela că, pentru sistemul judiciar din România, fiecare caz contează, iar instituțiile ce formează sistemul judiciar sunt prezente, potrivit competențelor lor specifice, în viața de zi cu zi a cetățenilor. Mesajul este întărit de date statistice prezentate publicului larg prin intermediul comunicării din valul 2. Valul 3, desfășurat în perioada 10 decembrie 2022 – 8 februarie 2023, este cel care încheie campania de informare prin sloganul general „OAMENI PENTRU JUSTIȚIE. JUSTIȚIE PENTRU OAMENI” . În acest ultim val prezentăm rezultatele actului de justiție, a participării și emoțiilor din instanțele judecătorești în mod deschis către oameni, către societatea civilă și către mass-media. Pe scurt, valul 3 de comunicare face legătura clară între sistemul judiciar și publicul larg, accentuând ideea că fiecare cauză contează și fiecare cauză în parte este rezolvată, fără excepție.

Pe scurt, această campanie are drept scop crearea unei punți de legătură între oamenii legii și cetățeni, bazată pe încredere și respect reciproc, atât de necesară în societatea actuală.

Mai mult despre conținutul comunicațional puteți găsi aici: www.justitiepentruoameni.ro

Campania de informare publică face parte din proiectul TAEJ – „Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar”, cod SIPOCA/MySMIS: 454/ 118765, implementat de către Consiliul Superior al Magistraturii, în parteneriat cu Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri, Inspecția Judiciară, Ministerul Justiției și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Proiectul a demarat la data de 5 septembrie 2018, pentru o perioadă totală de 58 de luni, având ca obiectiv general îmbunătățirea și abordarea unitară a comunicării publice la nivelul sistemului judiciar în vederea consolidării imaginii acestuia, asigurarea unei transparențe sporite în interiorul și exteriorul sistemului, precum și îmbunătățirea accesului la justiție prin creșterea gradului de informare, conștientizarea drepturilor cetățenilor și dezvoltarea culturii juridice. Valoarea totală a proiectului este de 25.015.012 lei, din care 21.008.573,41 lei reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul Social European, iar 4.006.438,59 lei reprezintă cofinanțarea beneficiarului și a partenerilor.

Informații suplimentare privind obiectivele și activitățile proiectului sunt disponibile la adresa www.sipoca454.csm1909.ro.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *