• Sat. Apr 13th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Codruța Kövesi va iniția anchete asupra celor care evită sancțiunile economice impuse Rusiei, inclusiv persoane, companii și organizații

Mar 3, 2023

Şefa Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, intenționează să ancheteze persoanele, companiile sau organizațiile criminale care evită sancțiunile economice impuse de Uniunea Europeană Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei.

Într-un interviu pentru France-Presse, Kövesi a spus că s-a deplasat la Kiev cu echipele sale care sunt pregătite să ajute Ucraina să deruleze reformele anticorupție necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană. Ea a amintit că Parchetul European are procurori specializați, are birouri în douăzeci și două de state membre și este singurul instrument disponibil în acest moment la nivel comunitar pentru a combate această formă de criminalitate.
Liderii statelor membre sunt cei care trebuie să ia decizia de a însărcina oficial Parchetul European cu această nouă misiune, iar nu toți susțin acest lucru, notează agenția franceză de presă.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *