• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Tensiuni majore la Geneva! Rusia susţine că a suspendat noul tratat START întrucât SUA îl foloseau pentru a ajuta Ucraina / Reacția aliaților

Mar 2, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

Rusia a fost forţată să-şi suspende participarea la noul tratat START pentru că Washingtonul folosea acest pact pentru a ajuta Ucraina să atace obiective strategice ruse, a declarat joi ministrul de externe adjunct rus Serghei Riabkov, potrivit Reuters.
Într-o intervenţie în cadrul Conferinţei ONU privind Dezarmarea, organizată la Geneva, Riabkov a spus că Statele Unite şi aliaţii lor occidentali vor să vadă Rusia înfrântă din punct de vedere strategic în Ucraina.

”Situaţia s-a degradat tot mai mult după tentativele SUA de a evalua securitatea obiectivelor strategice ruse conturate în cadrul noului tratat START prin a ajuta regimul de la Kiev să efectueze atacuri militare împotriva lor. În aceste circumstanţe, am fost nevoiţi să anunţăm suspendarea tratatului”, a afirmat demnitarul rus.

Protestând faţă de prezenţa lui Serghei Riabkov la eveniment, reprezentanţii permanenţi ai Statelor Unite, Franţei şi altor ţări occidentale la Geneva au ieşit în faţa sălii de conferinţe, unde au afişat drapele ale Ucrainei şi pancarte cu mesajul #standwithukraine (alături de Ucraina).

”Vrem să spunem clar că noi, ambasadorii, nu vom sta în Conferinţa privind Dezarmarea sau Consiliul pentru Drepturile Omului ascultând minciunile şi distorsiunile unui ministru de externe adjunct rus”, a susţinut ambasadorul britanic la organizaţiile internaţionale cu sediul al Geneva, Simon Manley.

”Dorim să arătăm că suntem aici alături de ucraineni, zi şi noapte, şi le susţinem lupta pentru libertate”, a adăugat diplomatul britanic.

Preşedintele rus Vladimir Putin a suspendat săptămâna trecută participarea ţării la noul Tratat START, a anunţat că noi sisteme strategice au fost plasate în stare de luptă şi a ameninţat să reia testele nucleare.

Semnat de foştii preşedinţi Barack Obama şi Dmitri Medvedev în 2010, acest tratat limitează arsenalele nucleare ale Statelor Unite şi Rusiei. Împreună, cele două ţări deţin în jur de 90% din numărul focoaselor nucleare la nivel global.

Moscova a anunţat deja la începutul lui august că suspendă inspecţiile americane prevăzute la siturile sale militare în cadrul acestui tratat, susţinând că acţionează astfel ca răspuns la piedicile americane puse inspecţiilor ruse în SUA.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *