• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Se anunță o nouă ordine: ‘Guvernarea mondială a eşuat’

Mar 2, 2023
0 0
Read Time:52 Second

Prim-ministrul indian Narendra Modi a declarat joi, în deschiderea unei reuniuni a G20 la New Delhi, că instituţiile multilaterale “au eşuat” în a face faţă provocărilor urgente cu care se confruntă lumea, informează AFP.

“Trebuie să recunoaştem că multilateralismul este astăzi în criză”, a subliniat Modi într-o declaraţie preînregistrată, în deschiderea unei reuniuni a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor G20, transmite Agerpres.

Cauza

“Experienţa acestor ultimi ani – criza financiară, schimbarea climatică, pandemia, terorismul şi războiul – arată clar că guvernarea mondială a eşuat”, a continuat Modi.

Invazia rusă asupra Ucrainei ar urma să domine reuniunea miniştilor de externe ai principalelor puteri mondiale, a admis miercuri în faţa presei secretarul de stat indian pentru afaceri externe Shri Vinay Kwatra.

Avertisment pentru Rusia

În septembrie, premierul indian i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin că “nu este vremea pentru război”, afirmaţii percepute la acea dată drept o critică la adresa intervenţiei militare a Moscovei în Ucraina.

Joi, Modi i-a îndemnat cu ardoare pe delegaţi să lucreze la o înţelegere şi să depăşească divergenţele.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *