• Mon. Feb 26th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Se anunță o nouă ordine: ‘Guvernarea mondială a eşuat’

Mar 2, 2023

Prim-ministrul indian Narendra Modi a declarat joi, în deschiderea unei reuniuni a G20 la New Delhi, că instituţiile multilaterale “au eşuat” în a face faţă provocărilor urgente cu care se confruntă lumea, informează AFP.

“Trebuie să recunoaştem că multilateralismul este astăzi în criză”, a subliniat Modi într-o declaraţie preînregistrată, în deschiderea unei reuniuni a miniştrilor afacerilor externe ai ţărilor G20, transmite Agerpres.

Cauza

“Experienţa acestor ultimi ani – criza financiară, schimbarea climatică, pandemia, terorismul şi războiul – arată clar că guvernarea mondială a eşuat”, a continuat Modi.

Invazia rusă asupra Ucrainei ar urma să domine reuniunea miniştilor de externe ai principalelor puteri mondiale, a admis miercuri în faţa presei secretarul de stat indian pentru afaceri externe Shri Vinay Kwatra.

Avertisment pentru Rusia

În septembrie, premierul indian i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin că “nu este vremea pentru război”, afirmaţii percepute la acea dată drept o critică la adresa intervenţiei militare a Moscovei în Ucraina.

Joi, Modi i-a îndemnat cu ardoare pe delegaţi să lucreze la o înţelegere şi să depăşească divergenţele.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *