• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rusia-China, alianța care vrea să impună noua Ordine Mondială: anunț de ultimă oră făcut de Lavrov

Mar 2, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Rusia și China au planuri mari pentru dezvoltarea cooperării bilaterale, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

“Avem planuri foarte ample pentru dezvoltarea cooperării bilaterale și, bineînțeles, o agendă bogată de politică externă, având în vedere rolul Rusiei și Chinei ca factor stabilizator în sistemul relațiilor internaționale”, a declarat Lavrov în timpul primei întâlniri personale cu ministrul chinez de externe Qin Gang “pe marginea” G20, transmite Interfax.

Lavrov l-a felicitat din nou pe ministrul chinez pentru numirea sa în această funcție, exprimându-și încrederea că Qin Gang va asigura “continuitate și progres progres în toate domeniile convenite de lideri, inclusiv în domeniile comerțului, economiei, culturii”.

Relații tensionate cu SUA

Ministrul de externe al Rusiei a sosit marţi seara în India, o ţară care are o veche prietenie cu Rusia şi care nu a condamnat invadarea Ucrainei.

Serghei Lavrov va profita de participarea sa la G20 pentru a critica Occidentul, potrivit unui comunicat de presă al ministerului său.

“Politica distructivă a Statelor Unite şi a aliaţilor lor a adus deja lumea în pragul catastrofei, a încetinit dezvoltarea socio-economică şi a înrăutăţit grav situaţia celor mai sărace ţări”, se arată în documentul publicat marţi.

O întâlnire în marja G20 de la New Delhi între Antony Blinken şi ministrul chinez de externe Qin Gang este, de asemenea, incertă, deoarece relaţiile dintre China şi Statele Unite sunt tensionate.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *