• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Noua născocire a lui Viktor Orbán: Propune crearea unei alianţe NATO europene fără SUA

Mar 2, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Țările Uniunii Europene ar trebui să își creeze propria Alianță de apărare, fără Statele Unite ale Americii, deoarece SUA urmăresc adesea interese personale în abordarea problemelor de securitate internațională, anunță Tass, potrivit Rador.

Această opinie a fost exprimată de premierul Ungariei, Viktor Orbán, într-un interviu publicat, joi, de săptămânalul elvețian “Die Weltwoche”.

‘O alianţă NATO europeană ar fi soluția’

Şeful guvernului ungar consideră că țările UE ar trebui să depună eforturi suplimentare pentru a-și consolida securitatea și pentru a se putea apăra fără a se baza pe asistența SUA. “O alianţă NATO europeană ar fi soluția. Am sugerat-o încă din 2012” – a spus Orbán.

Acesta a mai declarat că abordarea țărilor occidentale față de conflictul din Ucraina este determinată de SUA, Europa pierzându-şi astfel identitatea “din punct de vedere emoțional și intelectual”.

Occidentul și-a pierdut capacitatea de a uni lumea pentru o singură cauză

Premierul ungar crede că pentru rezolvarea situației din Ucraina “în prezent lipsește voința, cel puțin în Occident”. Potrivit afirmaţiilor sale, multe popoare – arabii, brazilienii, indienii, chinezii, turcii – își doresc încheierea rapidă a conflictului.

“Cu toate acestea, Occidentul și-a pierdut capacitatea de a uni lumea pentru o singură cauză. Principiile de bază ale filosofiei sunt limitate în spațiu. Acesta este un fenomen nou” – a adăugat Orbán într-un interviul acordat publicaţiei elvețiene, citat de Agenția de știri MTI.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *