• Tue. Mar 21st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Video! Scadalul continuă! Cazul “minorului problemă” de la Scoala Coresi, ia amploare!

Mar 1, 2023
1 0
Read Time:2 Minute, 47 Second

Cazul “elevului problemă ” de la Școala Coresi din Târgoviște nu a fost inchis, deoarece nu există o legislație adaptată pentru asemenea situații , care să prevadă masuri de protecție a elevilor ce pot deveni victime ale unor alti elevi, de asemenea minori, ce au un commportament deviant , violent, ce le poate pune viețile in pericol, si care de asemenea sa prevadă masuri de protecție si pentru acești elevi problemă.

Urmare a manifestației publice desfășurate de părinții elevilor de la scoala Coresi săptămâna trecută, parinți disperați de posibilitatea ca fiii si fiicele lor să devină victime ale minorului violent, s-a luat decizia, cu acordul părinților minorului,  de a  fi mutat la Scoala Valea Voievozilor din comuna Răzvad, în baza unei Hotărâri a Consiliului de Administrație a Inspectoratului Școlar Dâmbovița.

Solicitarea, aprobată la foc automat de conducerea Inspectoratului, a venit chiar din partea părinților copilulului care a creat probleme.

Vestea, care s-a răspândit cu repeziciune, a nemulțumit la culme familiile elevilor care frecventează Școala Valea Voievozilor.

Am aflat că mai mulți părinți, după ce au aflat de transferul respectiv, cu avizul Inspectoratului Școlar, au înaintat deja solicitări către conducerea Școlii Valea Voievozilor, de a-și vor muta copiii la alte instituții de învățământ.

Părinții copiilor din Răzvad, au cerut reprezentanților Consiliului de Administrație al Școlii Valea Voievozilor să nu accepta acest transfer.

Astăzi, după cum se anunță pe rețelele de socializare, în fața Școlii Coresi Târgoviște se pare  că se va desfăsura un alt protest  al părintilor disperati de situatie.

Sursele noastre spun că manifestația ar fi luat și o oarecare conotație politică, unii dorind să exploateze situația creată, așa cum era si de așteptat. În general, manifestările civice sunt confiscate ” subtil ” și sensul acestora deturnat, insă nimeni nu poate crede așa ceva la acest moment…fiind vorba exclusiv de un caz unic in Dâmbovița si chiar in tară, in care un copil minor devine o “problemă” pentru instituțiile abilitate, datorită pe de o parte a “faptelor  sale violente”, iar pe de alta parte, de lipsa unui cadru legislativ care sa permită măsuri de protecție si prevenire.

Reprezentanții părinților de la Coresi au postat pe rețelele de socializare că se adună din nou la protest, fiindcă acest caz nu a fost rezolvat, ci doar a fost pasată problema în altă parte, prin metoda “batista pe țambal”.

“Să nu credeți că despre transferul elevului de la Școala Coresi la cea din Valea Voievozilor au fost anunțați prin vreun comunicat. Nu! Informația, inclusiv hotărârea cu nr 11/ 27.02.2023 a Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Dâmbovița, a apărut într-o publicație ” bucureșteană”, pe șest, in condițiile in care in Dâmbovița avem zeci de publicatii.De asemenea, nu există un comunicat public, dat de Inspectoratul Scolar Județean Dâmbovița, comunicat care sa arate motivarea deciziei, public, la vedere, asta ” linistind apele”.

Dar teama de asumare a unei astfel de.decizii si “metoda” folosită,  in loc sa linisteasca apele, le agită din nou, facilitând astfel incercarea “unora” de a “confisca” această  manifestatie a parinților disperați, incercare care, oricum nu duce nicăieri, deoarece nu exista un cadru legislativ adecvat, care să poată solutiona legal o atare situație.

Pe surse, aflăm  că respectiva decizie ar fi ” ieșit” din Inspectorat înainte chiar de a fi publicată pe portalul instituției la rubrica Hotărâri ale Consiliului de Administrație.

Urmărim desfășurarea evenimentelor in continuare …

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *