• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu Recean: Limba română trebuie să revină rapid la statutul de limbă oficială în Republica Moldova

Mar 1, 2023
0 0
Read Time:49 Second

Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică și trebuie să se întâmple cât mai repede”, afirmă Marcel Ciolacu.

„Sintagme precum ‘limbă de stat’, ‘limbă oficială’ sau ‘limbă maternă’ sunt niște anomalii! L-am felicitat astăzi pe prim-ministrul Dorin Recean pentru susținerea inițiativei ca limba română să revină în toate actele oficiale ale Republicii Moldova, inclusiv în Constituție”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Acesta i-a transmis premierului rezultatele vizitei pe care a făcut-o recent în Azerbaidjan: „Vom asigura o parte din necesarul de consum de gaze pentru Republica Moldova prin intermediul contractului de import de gaze azere. Mai mult, la nivelul Parlamentului, îmi doresc să înființăm rapid o subcomisie care să ajute autoritățile de la #Chișinău cu transpunerea legislației potrivit standardelor europene. Obiectivul nostru comun rămâne integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar autoritățile de la București vor sprijini, fără rezerve și cu toată expertiza, Guvernul și administrația de la Chișinău”.

 

 

Sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *