• Mon. Dec 11th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Magnatul Rupert Murdoch a recunoscut sub jurământ că televiziunea sa Fox News a rostogolit minciunile lui Trump la prezidenţialele din 2020

Mar 1, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second

Magnatul presei conservatoare Rupert Murdoch a recunoscut în faţa justiţiei americane că televiziunea sa Fox News s-a făcut ecoul minciunilor lui Donald Trump şi ale partizanilor săi care afirmau la sfârşitul anului 2020 că prezidenţiale le-au fost furate, potrivit unui document judiciar dezvăluit luni seară, notează AFP, potrivit Agerpres.

O plângere în justiţie pentru defăimare depusă în 2021 în statul Delaware (nord-est), din care o parte este acum publică, scoate la lumină relaţiile degradate dintre Murdoch, un miliardar australiano-american de 91 de ani, aflat la conducerea imperiului News Corporation, şi Trump, al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, învins de Joe Biden pe 7 noiembrie 2020.

În privat, jurnaliștii înțelegeau minciunile

Astfel, din seara alegerilor şi până la asaltul asupra Capitoliului pe 6 ianuarie 2021, Murdoch şi moderatorii Fox News au denunţat şi batjocorit – dar numai în privat, niciodată în emisie – minciunile taberei trumpiste despre presupuse alegeri furate.

Aceste dezvăluiri sunt conţinute în e-mailuri şi mesaje text între directorii Fox şi News Corporation, aflate în dosarul acestei plângeri pentru defăimare împotriva televiziunii intentată de un producător de aparate electronice de vot, Dominion Voting Systems.

Dominion, care pretinde despăgubiri de 1,6 miliarde de dolari, se consideră defăimată de Fox care a susţinut în emisie că aparatele sale ar fi fost folosite pentru a falsifica rezultatele prezidenţialelor în mai multe locuri din Statele Unite.

Cea mai mare parte a dosarului judiciar a fost făcută publică în urmă cu zece zile de justiţia din Delaware şi noi elemente au apărut luni seară.

Depoziție sub jurământ

O depoziţie sub jurământ a lui Murdoch în faţa avocaţilor firmei Dominion în ianuarie anul trecut arată că magnatul a recunoscut că prezentatorii-vedetă ai Fox News, în special Lou Dobbs, au “aprobat” pe post minciunile taberei Trump.

De asemenea, a confirmat că el însuşi a avut îndoieli cu privire la acuzaţiile de fraudă proferate de Trump.

La acea dată, doi trumpişti loiali, Rudy Giuliani şi Sidney Powell, au demascat o presupusă fraudă pe scară largă. Murdoch i-a scris imediat şefei Fox News Media, Suzanne Scott, pentru a denunţa nişte “lucruri cu adevărat nebuneşti” şi “dăunătoare tuturor”, potrivit mesajelor dezvăluite pe 16 februarie.

În acelaşi moment, în mesaje private, un moderator al Fox News, Tucker Carlson, a susţinut că Giuliani şi Powell sunt “mincinoşi nenorociţi”.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *