• Sun. Mar 26th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Răsturnare de situație în cazul avionului rusesc aruncat în aer lângă Minsk: ‘Anunțul este fals!’

Feb 28, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Un înalt oficial belarus a respins marţi ca “fals” anunţul unor activişti antiguvernamentali că au aruncat în aer un avion militar rusesc de supraveghere într-un atac în weekend pe un aerodrom din afara capitalei Belarusului, Minsk, informează Reuters, relatează Agerpres.

  • Context: Aliaksandr Azarov, liderul organizaţiei antiguvernamentale belaruse BYPOL, a fost citat duminică spunând că “partizani” belaruşi au folosit drone pentru a efectua atacul asupra unui avion spion rusesc Beriev A-50. El nu a oferit dovezi imediate care să susţină afirmaţia sa.

“Având în vedere absenţa unei reacţii oficiale, sunt profund convins că aceasta este o altă (revendicare) falsă vizând evidenţierea anumitor eşecuri în securitatea noastră naţională”, a declarat viceministrul de externe din Belarus, Iuri Ambrazevici, pentru Reuters, marţi, pe marginea Conferinţei ONU pentru Dezarmare de la Geneva.

Belarus a permis Rusiei să-i folosească teritoriul pentru lansarea de atacuri asupra Ucrainei, dar s-a abţinut până acum de la a se implica direct în război.

Avionul A-50 este cunoscut prin numele de raportare NATO Mainstay şi este o aeronavă de avertizare timpurie cu capabilităţi de comandă şi control şi abilitatea de a urmări până la 60 de ţinte în acelaşi timp.

Partizanii vor încerca din nou

Contactat luni prin telefon, Azarov a declarat pentru Reuters că operaţiunea, care se presupune că a produs daune serioase avioanelor ruseşti, a avut nevoie de câteva luni pentru a fi planificată, iar “partizanii” vor încerca să întreprindă mai multe acţiuni în viitor.

BYPOL, organizaţia sa, include foşti ofiţeri din forţele de aplicare a legii care sprijină politicieni din opoziţie. Ea a fost desemnată organizaţie teroristă de Minsk.

Kremlinul a refuzat să comenteze presupusul atac.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *