• Mon. Feb 26th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Directorul Ericsson avertizează Europa: nu vom putea construi rețelele de 5G

Feb 28, 2023

Directorul general al companiei de telecomunicaţii suedeze Ericsson a avertizat luni că structura industriei europene este probabil nesustenabilă, solicitând consolidarea în regiune pentru a stimula competitivitatea, transmite CNBC.

Comentariile vin la scurt timp după ce compania, care este unul dintre cei mai mari furnizori de reţele mobile 5G din lume, a anunţat că intenţionează să desfiinţeze 8.500 de locuri de muncă, ca parte a măsurilor sale de reducere a costurilor, informează News.ro.

”Marea problemă în Europa este că clienţii noştri pur şi simplu nu îşi pot permite să construiască reţele şi cred că asta va afecta competitivitatea europeană pe termen lung”, a declarat CEO-ul Ericsson, Börje Ekholm, la Mobile World Congress din Barcelona.

Întrebat cum poate regiunea să abordeze această problemă, Ekholm a răspuns: ”Ştiţi părerea mea despre asta, cred că Europa trebuie să se consolideze”.

Ekholm a spus că în ţări precum SUA, China şi India, consolidarea a însemnat că acum există doar doi sau trei operatori la nivel naţional.

În Europa, însă, ”este vorba de 200 de operatori, aproape peste patru în aproape fiecare ţară. Este o structură industrială care este probabil nesustenabilă şi care trebuie abordată”, a spus Ekholm.

Directorul general al Ericsson a spus că este încă ”foarte, foarte devreme” în călătoria 5G, dar a îndrumat India să construiască una dintre cele mai puternice reţele 5G din lume în următoarele câteva trimestre.

Ekholm a spus că, de asemenea, India va începe ”probabil să impulsioneze inovaţia cu mult înaintea multor alte ţări”.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *