• Fri. Mar 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Filmul ‘La Pieta’ a câştigat Marele premiu la Festivalul de film fantastic de la Gérardmer

Jan 30, 2023
0 0
Read Time:59 Second

Filmul “La Pieta” al regizorului spaniol Eduardo Casanova a câştigat duminică Marele premiu al juriului la Festivalul internaţional de film fantastic de la Gérardmer (Vosges, estul Franţei), ajuns la cea de-a 30-a ediţie, relatează AFP.

Filmul prezintă relaţia dintre o mamă şi fiul ei, care devine toxică atunci când unul dintre ei este diagnosticat cu o tumoră pe creier.

“La Pieta” este al doilea lungmetraj al regizorului Eduardo Casanova, după “Skins”, lansat în 2017, care a fost nominalizat la trei categorii la premiile Goya – Oscarurile industriei cinematografice spaniole.

Tânărul regizor, în vârstă de 31 de ani, a obţinut şi Premiul publicului şi Premiul juriului tânăr.

Două premii ale juriului, coprezidat de Bérénice Bejo şi Michel Hazanavicius, au fost, de asemenea, acordate: unul pentru “Piaffe”, primul film al regizoarei israeliene Ann Oren, celălalt pentru “La Montagne”, al regizorului francez Thomas Salvador. Acesta din urma a primit şi Premiul criticilor.

Un premiu special, la împlinirea a 30 de ani de festival, a fost acordat cineastei americane Chloe Okuno pentru “Watcher”.

Invitat de onoare al festivalului, sud-coreeanul Kim Jee-woon, premiat la Gérardmer în 2004 pentru “Two Sisters”, a venit să susţină un masterclass de regie.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *