• Tue. Jan 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

După demisia șocantă a Jacindei Ardern se ridică un nou ‘star’ din timpul pandemiei Covid-19

Jan 25, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Chris Hipkins a depus jurământul în calitate de al 41-lea prim-ministru al Noii Zeelande, transmite BBC.

În vârstă de 44 de ani, acesta a fost numit oficial în această funcţie la Wellington, la o săptămână după demisia şocantă a Jacindei Ardern, informează News.ro

Ardern, în vârstă de 42 de ani, a declarat că nu mai are “suficientă energie” pentru a conduce ţara. Guvernatorul general al ţării, Cindy Kiro, a acceptat miercuri demisia oficială a acesteia.

Chris Hipkins şi-a construit o reputaţie ca ministru care a condus strategia Covid-19 a Noii Zeelande.

La reuniunea de grup a Partidului Laburist aflat la guvernare, care a avut loc în weekend, Hipkins a primit sprijin unanim pentru a fi promovat la conducerea ţării, iar acum se confruntă cu sarcina dificilă de a păstra puterea la viitoarele alegeri generale din octombrie.

Sondajele de opinie au sugerat că partidul său se află în urma opoziţiei conservatoare, Partidul Naţional, în ceea ce priveşte popularitatea.

Această ţară de cinci milioane de locuitori a fost printre primele care au închis graniţele. Măsură a fost lăudată pentru că a menţinut Noua Zeelandă liberă de virus la începutul pandemiei, dar frustrarea s-a instalat mai târziu în rândul neozeelandezilor obosiţi de strategia de toleranţă zero, care a dus la închiderea întregii ţări din cauza unei singure infecţii.

Hipkins a recunoscut anterior că ar fi trebuit să se reducă mai devreme restricţiile stricte.

Recent, Hipkins a deţinut şi portofoliile ministeriale importante ale Educaţiei, Poliţiei şi serviciilor publice. El va organiza miercuri prima sa reuniune de cabinet.

Ardern şi-a încheiat ultima zi de mandat cu o vizită la Ratana, un orăşel la nord de Wellington, alături de politicieni şi bătrâni maori. Ea a spus că este pregătită să fie un parlamentar de rezervă, soră şi mamă.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *