• Mon. Feb 26th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Date fierbinți: Polonia și Bulgaria au cei mai mulți spioni pro Rusia

Jan 25, 2023

Un registru al persoanelor indicate drept spioni sovietici în Europa în ultimii cinci ani a fost publicat pe reţele de socializare. Acesta citează surse deschise despre cazuri de arestări sub acuzaţia de spionaj în favoarea Rusiei, începând din anul 2018. Bulgaria ocupă locul doi, după Polonia cu şapte acuzaţii, informează postul de televiziune NOVA.

Expertul în securitate de la Centrul pentru Studiul Democraţiei Tihomir Bezlov consideră că acest clasament nu este un certificat bun pentru Bulgaria, scrie Rador.

Cazurile despre spioni ruşi din ţara noastră sunt într-o fază neclară, s-au blocat. Unele lucruri sunt greu de dovedit în instanţă. Întreaga problemă a influenţei ruse este că niciun caz nu arată nimic destructiv pentru interesul nostru”, a subliniat Bezlov.

La rândul său, vicepreşedintele Clubului Atlantic din Bulgaria, Elena Poptodorova, a precizat că Polonia are servicii şi identitate puternică şi nu permite o influenţă puternică a Moscovei.

“În ţara noastră, tocmai existenţa confortabilă a serviciilor ruse, precum şi punctul de plecare al Bulgariei în regiune, sunt motivul numărului mare de spioni ruşi. Toţi politicienii care, în propriile scopuri politice mercantile, atacă Macedonia de Nord, într-adevăr servesc interesului rus, dar este o imagine mai complexă decât a vorbi despre legături de spionaj”, a comentat Poptodorova.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *