• Tue. Jan 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Experții militari sunt convinși: o nouă ofensivă a Rusiei în Ucraina este iminentă

Jan 24, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Ajutorul militar occidental pentru Ucraina este încă necesar pentru ca țara să nu-și piardă avantajul într-o ofensivă militară rusă potențial decisivă în lunile următoare, transmite Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW), în ulima sa analiză. Serviciul ucrainean de informații militare se așteaptă la un astfel de atac în primăvara sau începutul verii anului 2023, a scris think tank-ul cu sediul la Washington.

Potrivit părții ucrainene, există semne că trupele ruse se regrupează în pregătirea unei “ofensive majore” în regiunile Donețk și Lugansk din estul Ucrainei. Acest lucru este parțial în conformitate cu previziunile ISW, care a observat anterior, de asemenea, pregătirile forțelor ruse pentru o desfășurare ofensivă sau defensivă la Lugansk. Atacurile asupra nordului Ucrainei din Belarus sau din sudul Ucrainei rămân puțin probabile, a spus institutul.
În acest context este interesant ce a decis Varșovia: Polonia a anunțat că dorește să sprijine țara vecină cu tancuri de luptă, iar Germania a primit deja cererea necesară. Acest lucru este necesar, deoarece tancurile Leopard 2 provin din producția germană și are nevoie de acordul Berlinului. Între timp, Kremlinul a avertizat asupra unei noi deteriorări a relațiilor germano-ruse în cazul în care guvernul german va livra Ucrainei tancuri de luptă Leopard. “Astfel de livrări nu sunt de bun augur pentru viitorul relațiilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *