• Thu. Feb 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

PSD îi spulberă pe Ciucu și Nicușor Dan, după ce o femeie a fost ucisă de câini în Capitală: ‘Este revoltător că nu există vreo demisie sau demiere!’

Jan 23, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second

PSD solicită o anchetă extinsă pentru stabilirea și sancționarea celor responsabili de moartea femeii ucise de câini în zona Parcului Morii din București.

Investigațiile trebuie demarate atât la nivelul departamentelor de specialitate din Primăria Municipiului București și din Primăria Sectorului 6, cât și la nivelul conducerii celor două instituții, spun social-democrații, informează Mediafax.

„Cei doi edili, prin indiferența și inactivitatea lor, au permis producerea acestei tragedii. Este o gravă neglijență în serviciu care trebuie sancționată dur, conform prevederilor Codului Penal, cu atât mai mult cu cât persoana decedată fusese anterior victima atacului câinilor din zona Parcului Lacul Morii, iar autoritățile responsabile nu au luat măsuri pentru îndepărtarea acestui risc”, transmite PSD într-un comunicat.

Social-democrații spun că este „revoltător că nici după două zile de la tragedie nu există vreo demisie și vreo demitere la Primăria Capitalei și la Primăria Sectorului 6”.

„Pasarea răspunderii de la o instituție la alta este inacceptabilă. Ambele primării poartă o răspundere directă pentru tragedie. Primarul General, Nicușor Dan, nu a alocat resursele necesare și nu a fost preocupat de slaba activitate a Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea sa. Iar, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, nu a luat vreo măsură pentru înlăturarea haitelor de câini din Parcul Lacul Morii, în pofida plângerilor și sesizărilor care i-au fost adresate în acest sens. Instituțiile statului trebuie să acționeze cu maximă fermitate pentru anchetarea și condamnarea celor vinovați de această tragedie, care ar fi putut fi evitată dacă cei responsabili și-ar fi făcut datoria”, arată PSD.

O femeie care alerga în zona unui lac din Sectorul 6 al Capitalei a murit sâmbătă dimineața. Polițiștii au fost sesizați prin apel la 112 despre faptul că aceasta ar fi fost mușcată de câini.

sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *