• Sun. Feb 5th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rusia și-a infiltrat un grup de recunoaştere în Sumî: Ucrainenii i-au prins pe sabotori

Jan 22, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Trupele ucrainene au dejucat vineri o tentativă de sabotaj din partea unui grup de recunoaştere rusesc în regiunea nord-estică Sumî, potrivit unui purtător de cuvânt al Serviciului de Stat al Gărzii de Frontieră din Ucraina, relatează CNN.

Forţele ucrainene “au detectat o tentativă de infiltrare din partea unui grup de sabotaj şi recunoaştere din Rusia” care trecuse graniţa în Sumî, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt Andrii Demcenko la televiziune, scrie news.ro.

Forţele ucrainene au reuşit să expună şi să tragă asupra grupului, care apoi “s-a retras în spatele frontierei de stat”, a adăugat Demcenko.

Sumî se află în nord-estul Ucrainei, la doar aproximativ 50 de kilometri de graniţa cu Rusia.

“Aş dori să subliniez că înainte de Anul Nou, de exemplu, inamicul a încercat să folosească în mod activ grupuri subversive de recunoaştere, la graniţă, în regiunea Harkov. În acest an, după cum putem vedea, ei folosesc o altă direcţie – regiunea Sumî”, a mai spus Demcenko.

Demcenko a oferit, totodată, o actualizare a situaţiei de-a lungul frontierei Ucrainei cu Belarus, afirmând că situaţia este în prezent “sub control”, în ciuda tensiunilor provocate de alianţa Minskului cu Kremlinul. “Până în prezent, unităţile de informaţii şi alte componente care monitorizează situaţia din această zonă nu au observat formarea unui grup de atac pe teritoriul Belarusului care ar putea efectua o invazie. Dar inamicul nu trebuie subestimat niciodată”, a spus purtătorul de cuvânt al grănicerilor ucraineni.

Ucraina “se pregăteşte pentru orice evoluţie a situaţiei” prin întărirea trupelor, care vor fi pregătite “dacă inamicul intră în ţara noastră din această direcţie sau dacă Belarusul se alătură acestui război de amploare”, a adăugat Andrii Demcenko.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *