• Fri. Feb 23rd, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Dosarul Schengen, credibilitatea lui Bode este pusă la îndoială: ‘Am propus opt paşi concreţi, iar primul ar fi demiterea sau demisia lui’

Jan 22, 2023

Parlamentarul european Vlad Botoş (USR, Renew Europe) a declarat, sâmbătă, la Deva, că România trebuie să insiste, în acest an, pe negocierile referitoare la aderarea la Spaţiul Schengen, însă a apreciat că actualul ministru de Interne, Lucian Bode, nu ar mai avea credibilitatea necesară pentru a conduce acest proiect, motiv pentru care acesta ar trebui demis sau să-şi prezinte demisia.
El a arătat că din partea preşedinţiei Uniunii Europene există voinţa politică necesară pentru discutarea aderării României la Spaţiul Schengen, precizând, totodată, că reprezentanţii ţării noastre trebuie să fie proactivi pe acest subiect.

“Există voinţa politică din partea preşedinţiei Uniunii Europene ca acest subiect (aderarea la Spaţiul Schengen – n.r.) să fie pus pe ordinea de zi – premierul Suediei a transmis acest lucru în plenul Parlamentului European, săptămâna aceasta. Însă trebuie şi noi să lucrăm în sensul acesta, să fim mult mai proactivi pe subiect şi să negociem mult mai bine. Eu am propus opt paşi concreţi, iar primul ar fi demiterea sau demisia domnului Bode, care nu mai poate negocia cu maximă seriozitate în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne”, a spus deputatul european, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la sediul biroului său parlamentar din Deva, transmite AGERPRES.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *