• Mon. Feb 26th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

În Rusia se va lansa producția `mașinii Jihad`, pentru nevoi militare

Jan 21, 2023

Autoritățile cecene negociază lansarea producției unui vehicul militar ușor la uzina din Cecenavto, transmite agenția rusă de știri TASS, care menționează surse din guvernul regiunii. TASS menționează că mașina, numită „Mașina Jihad”, va fi ulterior testată la Universitatea Rusă a Forțelor Speciale.

„Cu o zi înainte, președintele Guvernului Republicii Cecene, Muslim Khuciev, și ministrul industriei și energiei din regiune, Adam Khakimov, au avut o serie de întâlniri de lucru cu conducerea Ministerului Industriei și Comerțului din Federația Rusă. În cadrul acestor întâlniri s-a discutat problema lansării producției Mașinii Jihad la baza de producție a SRL Chechenavto, urmată de testare la Universitatea Rusă a Forțelor Speciale”, a spus sursa.

Potrivit acestuia, guvernul regiunii are în vedere și problema creării unui mare centru de reparare și întreținere a echipamentelor militare, inclusiv a celor blindate, pe teritoriul Republicii Cecene. „Având în vedere importanța căii ferate pentru logistică, se are în vedere crearea centrului de producție pe baza SRL Chechenavto sau pe teritoriul zonei economice speciale de tip producție industrială, la Groznîi”, a adăugat sursa guvernamentală

Anterior, autoritățile cecene au declarat că intenționează să creeze primul cluster de producție de automobile din sudul Rusiei pe baza fabricii din Cecenavto în 2023. Compania montează deja mașini Lada Granta, iar în octombrie anul trecut a început asamblarea noului model Gazelle-Next împreună cu Grupul GAZ.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *