• Mon. Feb 26th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Donald Trump, în scandalul documentelor confidențiale: Am păstrat niște dosare obișnuite ca suveniruri

Jan 21, 2023

Fostul preşedinte american Donald Trump, investigat în legătură cu găsirea de documente confidenţiale la reşedinţa sa, a susţinut că a păstrat doar nişte dosare “obişnuite” ca “suvenir” şi i-a acuzat de înscenare pe agenţii federali care îl “urăsc”, relatează joi dpa şi New York Daily News, conform Agerpres.

“Erau doar dosare obişnuite, ieftine cu diverse cuvinte printate pe ele, dar erau interesante ca suvenir”, a scris Trump pe platforma sa de social media, referitor la zecile de dosare goale găsite de agenţi ai FBI într-o percheziţie din 8 august la reşedinţa sa din Mar-a-Lago

“Probabil Gestapo-ul a luat unele din aceste dosare goale în raidul de la Mar-a-Lago şi le-a considerat documente, ceea ce nu sunt”, a adăugat fostul lider de la Casa Albă.

Fără a oferi dovezi, Trump a mai scris că “bandiţii marxişti anti-Trump” ar putea “planta” şi alte documente în timp ce dosarele respective se află în mâinile procurorilor federali.

El a încercat în acelaşi timp să schimbe subiectul, amintind de descoperirea de documente clasificate la un birou şi la o reşedinţă a actualului preşedinte Joe Biden, un scandal care a marcat în ultimele zile Casa Albă.

“(Ei) tot spun că am luat ‘un mare număr de documente’ pentru a face Documentele Clasificate ale lui Biden să pară mai puţin importante. Ca preşedinte… nu am făcut nimic greşit. JOE A GREŞIT”, a insistat Trump.

După scurgeri în presă, Casa Albă a recunoscut săptămâna trecută că documente din perioada în care Joe Biden a fost vicepreşedintele ţării (2009- 2017) au fost descoperite într-unul din fostele sale birouri din Washington şi în locuinţa sa din Wilmington (statul Delaware).

Cazul este neplăcut pentru că democraţii nu au ezitat să îl critice pe fostul preşedinte republican Trump, vizat de o anchetă judiciară pentru că a păstrat cutii întregi cu documente după ce a părăsit Casa Albă în 2021.

Pentru a reduce la tăcere suspiciunile privind “standarde duble”, Departamentul de Justiţie a încredinţat investigaţiile acestui caz unui procuror special independent, aşa cum a procedat şi în cazul lui Donald Trump.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *