• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Cartonaș roșu pentru Macron! Protestele împotriva reformei pensiilor continuă: ‘Rezistenţă!’ / ‘Suntem aici, chiar dacă nu o vrea’ – VIDEO

Jan 21, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Mii de persoane au defilat sâmbătă la Paris, pe o vreme friguroasă, împotriva reformei pensiilor, răspunzând la apelul unor organizaţii de tineret, dar şi al partidului de opoziţie ‘Franţa nesupusă’ (‘La France insoumise, LFI, stânga radicală), relatează AFP, conform AGERPRES.
‘Rezistenţă!’, ‘Suntem aici, chiar dacă Macron nu o vrea’, au lansat manifestanţii. Cortegiul, condus de tineri, dar adunând toate generaţiile, a mărşăluit între pieţele Bastiliei şi Naţiunii, fără incidente notabile.

Proiectul de lege ce prevede în special creşterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani urmează să fie prezentat luni în Consiliul de miniştri. El se loveşte un front sindical unit şi, după cum arată sondajele, de o largă ostilitate a opiniei publice.

Sâmbătă, participarea la protest a fost totuşi mult sub cea de joi, când s-au mobilizat între un milion şi două milioane de manifestanţi în toată Franţa.

Revendicând o participare de circa 150.000 de persoane, organizatorii de la Paris se pot lăuda însă că şi-au atins obiectivul de a întreţine flacăra protestului. Alte surse vorbesc despre o participare de 12.000-14.000 de persoane.

Prezent în mulţime, Jean-Luc Mélenchon, liderul LFI, i-a transmis lui Emmanuel Macron : ‘Fiţi blestemat pentru că vreţi să transformaţi toată existenţa noastră în marfă’.

Acest test politic pentru preşedintele Macron intervine într-un context economic şi social tensionat, francezii suportând efectele unei inflaţii puternice, de 5,2% în medie în 2022.

sursa:stiripesurse

 

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *