• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Armata britanică a interceptat informații: Rusia vrea să trimită în Ucraina tancurile-monstru, T-14

Jan 21, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Rusia studiază posibilitatea desfăşurării în Ucraina a unui număr mic dintre noile sale tancuri T-14 Armata, afirmă joi Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre situaţia de pe frontul din Ucraina, potrivit EFE. Londra argumentează că dispune de imagini cu un număr de tancuri T-14 într-o tabără de antrenament la sfârşitul lunii decembrie în sudul Rusiei, utilizată de obicei pentru activităţile de dinaintea desfăşurării pe teren în Ucraina, potrivit Agerpres.

Anterior, media ruse proguvernamentale sugeraseră o astfel de posibilitate, dar nu se ştie încă dacă astfel de vehicule blindate se află deja în Ucraina. ‘Orice desfăşurare de T-14 este probabil o decizie cu risc ridicat pentru Rusia. În cei 11 ani de dezvoltare, programul a înregistrat întârzieri, reducerea numărului de vehicule planificat şi probleme de fabricaţie’, se menţionează în buletinul citat, scrie Agerpres.

Ministerul britanic al Apărării consideră de asemenea că ar putea fi dificil pentru Rusia să-şi adapteze lanţul logistic pentru T-14, mult mai mari şi mai grele decât alte tipuri de tancuri ruseşti. Londra consideră că desfăşurarea acestor tancuri s-ar putea face ‘în principal în scop de propagandă’, evocând că producţia acestui tip de tanc este încă scăzută, ‘probabil, de ordinul a câteva zeci’, aşa că nu crede că comandanţii ruşi vor dori să le folosească.

Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută că va trimite 14 vehicule blindate Challenger 2 armatei ucrainene, prima livrare de tancuri a Regatului Unit în Ucraina.
sursa:stiripesursE

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *