• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Şapte persoane au fost arestate în urma ‘desfiinţării unei reţele de transfer ilegal de străini’ în Grecia

Jan 20, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

Şapte persoane au fost arestate în urma “desfiinţării unei reţele de transfer ilegal de străini” în Grecia pe la graniţa cu Turcia, a anunţat vineri poliţia din Salonic (nord), al doilea oraş ca mărime din ţară, relatează AFP şi dpa.

Arestările au avut loc joi, iar persoanele reţinute urmau să compară vineri la parchetul din Salonic, potrivit unui comunicat al poliţiei.

Acestea sunt acuzate că “au transportat ilegal cel puţin 155 de străini”, începând din august anul trecut, în vehicule cu ascunzători special concepute, în schimbul unei sume totale de 300.000 de euro.

Preţul primit pentru fiecare migrant era cuprins între 2.000 şi 4.000 de euro, potrivit poliţiei, care nu a precizat cetăţeniile candidaţilor la migraţie, potrivit Agerpres.

În aceeaşi operaţiune, 13 autovehicule au fost sechestrate de poliţişti, care îşi continuă cercetările pentru a găsi alţi 14 presupuşi membri ai acestei reţele, dintre care 13 greci.

Unii membri ai grupării au mers până la a vopsi în roşu un camion pentru a semăna cu o maşină de pompieri şi au ascuns în el migranţi, a menţionat poliţia, care a difuzat şi imagini cu respectivul vehicul.

Salonic este situat la aproximativ 300 km de graniţa terestră greco-turcă, aflată pe una din rutele favorite ale migranţilor şi refugiaţilor care fug de războaie şi sărăcie pentru a căuta azil în Uniunea Europeană.

Actualul guvern grec a luat măsuri de întărire a securităţii frontierelor terestre şi maritime cu Turcia de la preluarea mandatului, în urmă cu aproape patru ani şi a scos în evidenţă în repetate rânduri reducerea “considerabilă a fluxului de migraţie” de la an la an, menţionează AFP.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *