• Mon. Feb 26th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Romsilva îi face mincinoși pe activiștii Declic

Jan 20, 2023

Romsilva acuză organizația Declic, cunoscută pentru mișcările de activism social, de ”manipulare grosolană”.

Activiștii de la Declic acuză ROMSILVA de o exploatare ilegală în Parcul Național Cheile Bicazului, într-o zonă protejată integral. ROMSILVA arată însă că filmările postate de activiști sunt în realitate afara parcului național și implicit a zonelor de protecție.

STOP DEZINFORMĂRII, STOP MANIPULĂRII DECLIC

”Pentru corecta informare a publicului, în urma manipulărilor grosolane lansate de organizația ”Declic”, facem o serie de precizări:

Majoritatea cadrelor prezentate în ”investigația” Declic sunt zone din ‼️ AFARA Parcului Național Cheile Bicazului – Hășmaș. Pentru a le ”introduce” în Parcul Național Cheile Bicazului – Hășmaș, organizația Declic a folosit alte limite ale parcului decât cele aprobate prin lege.” arată reprezentanții ROMSILVA pe rețelele de socializare.

Pădurarii mai spun că imaginile prezentate de activiști sunt false, pentru că zonele respective ar face parte dintr-un ocol silvic privat, iar arborii au fost doborâți de o furtună de vânt.

Ce nu spun activiștii Declic, dar subliniază Romsilva:

–              Zona afectată ar fi de 0,11% din suprafața parcului național. Din filmările și datele Declic reiese o suprafața mult mai mare.

–              O mare parte din filmări sunt făcute în afara parcului național.

–              73% din suprafața parcului este inclusă în zona de protecție, filmările și datele Declic sunt din zonele de tampon ale parcului și total din afara zonelor de protecție.

Context:

”Ministrul Mediului, Tánczos Barna, ne-a acuzat că suntem mincinoși, că parcurile naționale sunt protejate. Am mers în parcul național Cheile Bicazului – Hășmaș. Nu ca să ne facem selfie, cum face ministrul când le vizitează. Am filmat hectare de păduri seculare rase la doar câțiva kilometri de Lacul Roșu. Vezi filmul și află cum reușește mafia lemnului să distrugă parcurile naționale, cu autoritățile de partea lor.”, susține declic pe pagina lor de facebook.

 

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *