• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Comisia Europeană se angajează să aloce un milion de euro pentru Acordul de referinţă al OMC privind subvenţiile pentru pescuit

Jan 20, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Comisia Europeană a anunţat vineri că s-a angajat să aloce un milion de euro pentru mecanismul de finanţare în domeniul pescuitului, care face parte din Acordul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) privind subvenţiile pentru pescuit, încheiat anul trecut, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Instituit în noiembrie 2022, acest nou mecanism de finanţare în domeniul pescuitului urmăreşte să sprijine sustenabilitatea pescuitului şi să elimine subvenţiile dăunătoare pentru pescuit. Mecanismul de finanţare va acorda granturi ţărilor în curs de dezvoltare şi ţărilor cel mai puţin dezvoltate, astfel încât acestea să poată beneficia de asistenţă tehnică şi de o consolidare a capacităţilor în vederea punerii în aplicare a Acordului OMC privind subvenţiile pentru pescuit, potrivit Agerpres.

Aceste granturi vor completa şi vor mobiliza alte tipuri de asistenţă existente în favoarea unor activităţi pescăreşti sustenabile. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, la Davos, cu ocazia întâlnirii sale cu directoarea generală a OMC, Ngozi Okonjo-Iweala.

“Prin alocarea a un milion de euro în favoarea mecanismului de finanţare în domeniul pescuitului, UE îi ajută pe cei care nu dispun în prezent de cunoştinţe tehnice suficiente sau de capacităţi să atingă acest obiectiv. Încurajăm, de asemenea, şi alţi membri care pot face acest lucru să se angajeze să îşi ofere sprijinul. Împreună, putem face pescuitul mai sustenabil la nivel mondial”, a declarat Valdis Dombrovskis.

Acordul OMC privind subvenţiile pentru pescuit, încheiat în cadrul celei de a 12-a Conferinţe ministeriale a OMC din iunie 2022, a stabilit noi norme semnificative vizând reprimarea subvenţiilor care generează un pescuit excesiv. Acesta este primul acord multilateral al OMC care sprijină durabilitatea.

Pentru ca acordul să devină operaţional, două treimi dintre membrii OMC trebuie să notifice organizaţiei acceptarea acestuia. De asemenea, în cadrul OMC sunt în curs negocieri cu privire la chestiunile nesoluţionate referitoare la subvenţiile pentru pescuit, inclusiv cu privire la îmbunătăţiri suplimentare ale acordului.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *