• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

România are un nou punct de legătură feroviară cu Ucraina, redeschis după 17 ani în care activitatea a fost suspendată

Jan 18, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 34 Second

Punctul Feroviar de Frontieră Valea Vișeului, Maramureș, a fost redeschis ieri, după o perioadă de 17 ani în care activitatea a fost suspendată în acest punct de trecere a frontierei.

La sosirea primului tren din Ucraina prin punctul feroviar Valea Vișeului au fost prezenți  Ionel Bogdan, Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Scrioșteanu, Secretar de Stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, alături de alți reprezentanți ai autorităților române și ucrainene, care au făcut demersurile necesare pentru ca acest punct de trecere a frontierei între Maramureș și Ucraina să își reia activitatea.

Începând de ieri, prin acest punct vor opera zilnic două curse de călători tur-retur, fiecare tren ucrainean având disponibil un număr de 182 de locuri. Orarul zilnic va fi următorul:

–         ora 07.45 – intrarea trenului în țară – staționare în Gara Valea Vișeului, iar la ora 11.45 – plecarea din gară –  ieșirea din România;

–         ora 15.45 – intrarea trenului în țară – staționare în Gara Valea Vișeului, iar la ora 18.15 – plecarea din gară – ieșirea din România.

Un alt punct de trecere a frontierei cu Ucraina, la Câmpulung la Tisa, Maramureș, a fost redeschis în noiembrie 2022, după 15 ani în care activitatea a fost suspendată și pe această cale ferată de legătură între România și Ucraina.

content-image

“Aceste două puncte de trecere a graniței vin în completarea proiectului major de infrastructură – Pod peste Tisa în zona Teplița, Sighetu Marmației. Pentru realizarea noului Pod peste Tisa a fost finalizată partea de proiectare, iar anul acesta vom demara lucrările de execuție propriu-zise a podului. Astfel, vom avea la nivelul județului Maramureș patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina, iar acest lucru reprezintă noi conexiuni rutiere și feroviare ale Maramureșului și ale României cu Ucraina, dar și cu partea de vest a Europei, contribuind astfel la intensificarea schimburilor comerciale internaționale și la dezvoltarea economică a județului nostru,”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *