• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Ambasadorul Rusiei, dezamăgit de decizia radicală luată de organizatorii Openului Australiei de tenis: ‘Au sacrificat spiritul de fair-play’

Jan 18, 2023
0 0
Read Time:2 Minute, 1 Second

Ambasadorul Rusiei, Alexei Pavlovsky, i-a acuzat pe organizatorii Openului Australiei de tenis că “au sacrificat spiritul de fair-play”, după decizia lor de a îndepărta un steag rusesc de pe teren și de a aplica o interdicție generală asupra tuturor steagurilor Rusiei și Belarusului la Melbourne, scrie Mediafax.

“Este într-adevăr regretabil să vedem că organizatorii turneului cedează în fața unei manipulări politice evidente și mai degrabă arogante”, a declarat ambasadorul, citat de insidethegames.

Pe lângă faptul că deja îi discriminează pe jucătorii de tenis ruși cu politica sa privind steagurile neutre, Tennis Australia a mers acum mai departe, asigurându-se că aceștia nu pot fi susținuți vizual de către fanii lor”, se arată în declarația sa, reprodusă în presa de stat rusă.

Steagul rusesc fusese arborat în timpul victoriei ucraineencei Kateryna Baindl în primul tur la simplu feminin în fața rusoaicei Kamilla Rakhimova și, de asemenea, în timpul victoriei lui Daniil Medvedev în fața americanului Marcos Giron.

Acesta fusese ținut de Eugene Routman, un fan născut în Rusia, care trăiește în Australia de la vârsta de cinci ani.

Routman purta un tricou cu o imagine binecunoscută a președintelui rus Vladimir Putin, cu un slogan pe care scria “Mama Rusia”.

El a susținut că gestul îl ironiza pe președintele rus.

Routman a negat că ar fi batjocorit-o pe Baindl în timpul meciului.

“Am primit câteva plângeri, dar nu am hărțuit-o, ci doar am încurajat-o pe jucătoarea rusă pentru că avea un singur susținător, mama ei”, a declarat Routman pentru Melbourne Age and Herald.

Personalul de securitate a fost chemat la marginea terenului pentru a îndepărta steagul, după plângerile fanilor ucraineni.

Ambasadorul Ucrainei, Vasyl Myroshnychenko, a cerut Openului Australiei să aplice o interdicție completă a steagurilor în urma incidentului.

“Politica noastră inițială a fost că fanii puteau să le aducă, dar nu le puteau folosi pentru a provoca perturbări”, se arată într-o declarație a turneului.

“Ieri am avut un incident în care un steag a fost plasat lângă teren. Interdicția intră în vigoare imediat.

“Vom continua să lucrăm cu jucătorii și fanii noștri pentru a asigura cel mai bun mediu posibil pentru a vă bucura de tenis”.

Declarația Australian Open a fost catalogată drept “ironică” de către ambasadorul rus.

Jucătorilor din Rusia și Belarus li s-a permis să concureze ca “neutri” la turneu, dar niciun steag nu este afișat în notificările privind tragerea la sorți pe publicațiile oficiale.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *