• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

VIDEO – Marcel Ciolacu: PSD va veni la prezidențiale cu un intelectual / Candidat comun cu PNL, o variantă ‘infantilă’

Jan 17, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la România TV, că ar fi un demers ‘infantil’ ca PSD și PNL să meargă la prezidențiale cu un candidat comun, după ce au candidat separat la alegerile europarlamentare, locale și parlamentare. El a adăugat că PSD va veni cu un „intelectual” la prezidențiale.

Întrebat despre sprijinirea unui candidat comun la prezidenţiale de către PSD şi PNL, Marcel Ciolacu a precizat că nu a avut loc nicio discuţie în acest sens. „Dacă am avut candidaţi separaţi la locale, avem la europarlamentare, este greu să discuţi despre un candidat comun la prezidenţiale”.

Liderul PSD a menționat că spre deosebire de experiențele politice anterioare, când PSD și PNL s-au aliat împotriva lui Traian Băsescu, „în acest moment, nici eu, nici domnul Ciucă nu avem un duşman comun”. „ Dacă ar fi să fie un program comun ar trebui să fie nu pentru că are un duşman comun, ci o viziune comună. Nu a exista nimeni în interiorul coaliţiei să vină cu o astfel de propunere”, a mai explicat liderul social-democraţilor.

Potrivit acestuia, în acest context „dacă vrem să fim infantili”, atunci PSD și PNL candidează separat la celelalte alegeri și pe urmă forțează în partide un candidat comun la prezidențiale.

Intelectual la prezidențiale

Ciolacu a mai declarat că PSD nu va veni neapărat cu un om politic drept candidat la alegerile prezidenţiale din 2024, însă va veni cu un intelectual.

„Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga. Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român. Când avem discuţia despre candidaturi, tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic. Va veni în schimb cu un intelectual. Partidul va alege candidatul. Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, a afirmat liderul PSD.

 

 

Sursa:stiripesurse
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *