• Thu. Feb 9th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Americanii învață trupele ucrainene cum să folosească Patriot împotriva rușilor. Soldații trimiși de Kiev au ajuns în SUA pentru antrenamente

Jan 17, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Soldaţi ucraineni au sosit duminică la o baza militară americană din Oklahoma (zona de centru-sud a Statelor Unite) pentru a se antrena în utilizarea sistemului de apărare antiaeriană Patriot, pe care Washingtonul îl va furniza Kievului, relatează AFP, conform Agerpres.

“Soldaţi ai armatei ucrainene au sosit aici” la baza militară Fort Still “pentru a începe antrenamentul de apărare antiaeriană”, a declarat pentru Fox News Curtis King, comandantul şcolii de artilerie de la baza militară. “Acest antrenament se va concentra pe operarea şi întreţinerea sistemului antiaerian Patriot”, a adăugat el.

La antrenament care începe în Oklahoma urmează să participe “între 90 şi 100 de soldaţi ucraineni”, a indicat Ministerul american al Apărării pe 10 ianuarie.

“Odată aflat pe teren, Patriot… va contribui la apărarea aeriană ucraineană şi va oferi poporului ucrainean un mijloc suplimentar de apărare împotriva actualelor atacuri aeriene ruseşti”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

Trimiterea de către Statele Unite a celui mai sofisticat sistem antiaerian al său în Ucraina este fără precedent de la începutul războiului. Kiev-ul a cerut de mult acest sistem pentru a face faţă atacurilor aeriene din Rusia.

Numărul morţilor în urma unui atac rus comis sâmbătă la Dnipro (centru-estul Ucrainei) asupra unui bloc de apartamente a crescut luni la 40, fiind cele mai multe victime înregistrate într-un bombardament de la începutul războiului.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *