• Sun. Jan 29th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Grupul Wagner nu e singur. Marile companii de securitate fac legea în Africa. De la Blackwater, Amentum, GardaWorld și Grupul Constellis la Sadat Defenceă

Jan 16, 2023
0 0
Read Time:6 Minute, 31 Second

Toată lumea vorbește astăzi de Grupul de mercenari Wagner al lui Engheni Prigojin. Numai că Grupul Wagner este o companie mai degrabă de mărime mijlocie pe lângă coloșii occidentali: americanii de la Academi (fost Blackwater), Amentum și Bancroft, canadienii de la GardaWorld, israelienii de la Grupul Constellis, britanicii de la Alma Risk, francezii de la Secopex, germanii de la Asgaard și Xeless, spaniolii de la Mitra, Geoacenter și Prosegur. Mai sunt ucrainenii de la Omega, turcii de la Sadat Defenceă, relatează Avvenire citat de Rador.

Lumea companiilor militare private (CMP), sau a ”mercenarilor”, invadează Africa. În timp ce presa internațională continuă să se concentreze pe Grupul Wagner rusesc, numeroase companii de securitate din Vest, din Orientul Mijlociu și din Asia, mult mai puternice decât Wagner, au reușit să semneze contracte cu zeci de state africane. O tendință care, după abandonul Afganistanului și Irakului, nu poate decât să se intensifice. Pe Continentul african, CMP-urilr oferă celui mai bun ofertant capacități militare, logistice, de informații, de securitate cibernetică, precum și instrumente de propagandă. Acesta este un sector complex în care CMP-uri de diferite naționalități se pot ciocni prin antrenarea forțelor militare dintr-o anumită țară africană, sau pot lupta cot la cot într-o altă țară. Identitatea unei CMP poate fi ascunsă și de o altă companie sau fond de investiții, sau printr-o simplă schimbare a numelui. Este cazul celebrului Blackwater, fondat în 1996, devenit Xe Services în 2009, iar apoi din 2011, Academi.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *