• Sun. Feb 5th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Rușii se laudă că au încercuit Bakhmut din două părți: forțele ucrainene au fost prinse într-un ‘clește’

Jan 13, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 10 Second

Orașul Bakhmut a fost înconjurat de forțele rusești, afirmă un oficial, transmite TASS. Orașul a fost încercuit, fiind formate forțe de atac serioase din două părți, a declarat un consilier al șefului interimar al republicii, Igor Kimakovski, relatează sursa citată.

Forțele rusești au înconjurat orașul Artyomovsk (numele ucrainean Bakhmut) din Republica Populară Donețk (RPD), a declarat joi un consilier al șefului interimar al republicii, Igor Kimakovski, în timpul unei emisiuni televizate de pe Channel One, relatează TASS.

“Orașul a fost încercuit, forțe de atac serioase fiind formate din două părți”, a declarat el, adăugând că “artileria rusă lucrează de asemenea îndeaproape aproape în jurul Artyomovskului”.

Ostilități aprige sunt în desfășurare în apropierea orașului. Anterior, șeful interimar al Republicii Populare Donețk, Denis Pușilin, a declarat că forțele rusești taie sistematic liniile de aprovizionare ale grupului ucrainean din zonă, folosind o mișcare de clește. Odată ce Bakhmut va fi sub control, se va putea trece la eliberarea părții de nord a republicii, a adăugat el. Oficialii Republicii Populare Donețk și Republicii Populare Lugansk au declarat în repetate rânduri că întăririle pe care comandamentul ucrainean le desfășura în apropiere de Bakhmut sufereau pierderi grele.

Declarațiile oficialilor ruși sunt contrazise în schimb de partea ucraineană, care susține că rezistă și nu se lasă la Bakhmut. Vezi și: Rușii mută armament greu în zona Bakhmut pentru a evita scenariul Herson 2: forțele ucrainene anunță lupte grele pe front.

sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *