• Mon. Feb 26th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Luptele se dezlănțuie la Bahmut şi Soledar! Zelenski promite armament greu pentru soldații săi: ‘Livrăm tot ce este necesar în mod rapid!’

Jan 13, 2023

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi, după o reuniune cu oficiali din cadrul Statului Major, că va trata cu prioritate aprovizionarea cu armament a trupelor ucrainene care luptă cu armata rusă în Bahmut şi Soledar, informează cotidianul Le Monde, informează Mediafax.

„Am avut o reuniune cu Statul Major. Am discutat despre situaţia din toate zonele de pe linia frontului. O atenţie specială a fost acordată luptelor din Bahmut şi Soledar. Vreau să subliniez că unităţile care apără aceste oraşe vor primi muniţie şi tot ce este necesar în mod rapid şi permanent”, a declarat Volodimir Zelenski.

“Am discutat şi despre consolidarea forţelor armate ucrainene prin furnizarea de echipamente şi armament de la state partenere”, a subliniat Zelenski.

În luptele intense de la Bahmut şi Soledar au fost raportate numeroase victime de ambele părţi. Rusia a înregistrat pierderi majore în rândul militarilor şi combatanţilor din grupul paramilitar Wagner. La rândul său, armata ucraineană a înregistrat “pierderi semnificative”, conform consilierului prezidenţial Mihailo Podoliak.

Aproximativ 500 de civili sunt blocaţi în zona frontului în Soledar, potrivit unui oficial regional ucrainean.

 

Sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *