• Sun. Feb 5th, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Mișcări de trupe: 750 de militari ruși și 15 vagoane cu echipament militar ar fi sosit în Belarus

Jan 12, 2023
0 0
Read Time:59 Second

Soldați și tehnică militară rusă ar fi ajuns miercuri în regiunea Vitebsk din Belarus, stat aliat Rusiei și aflat la nordul Ucrainei, potrivit presei de la Kiev.

„În gara Chepino din orașul Vitebsk au ajuns 15 vagoane cu soldați (aproximativ 750 de persoane), 10 vagoane de marfă (care aduceau echipament și muniție) și 15 vagoane-platformă cu utilaje pe roți și șenile”, conform sursei citate.

Forţele de apărare aeriană comune ruso-belaruse au fost întărite cu noi unităţi de rachete ce au fost amplasate pe poziţii, a anunţat miercuri Ministerul Apărării de la Minsk, citat de Reuters. ‘Unităţi de rachete antiaeriene au fost instalate în zonele desemnate şi au fost plasate în stare de luptă’, indică ministerul într-un scurt comunicat.

Belarusul este un aliat apropiat al Rusiei şi i-a permis preşedintelui rus Vladimir Putin să-i utilizeze teritoriul drept rampă de lansare pentru invazia sa din 24 februarie în Ucraina.

Ucraina a avertizat în repetate rânduri că Putin ar putea încerca să folosească Belarus pentru a lansa o nouă ofensiva împotriva Ucrainei dinspre nord, un pas care ar deschide un nou front major în acest război dus de Rusia pe teritoriul ucrainean, comentează Reuters.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *