• Tue. Jan 31st, 2023

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Elveția interzice expedierea anumitor materiale militare din Spania către Ucraina

Jan 12, 2023
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Spania vrea să livreze material militar Ucrainei, dar este împiedicată de Elveția. Elveția ar trebui să elibereze un permis pentru reexportul anumitor tipuri de armament. Acum, Madridul vrea să facă demersuri la Berna, informează switzerlandtimes.ch.

Elveția interzice expedierea anumitor materiale militare din Spania către Ucraina. Ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles, a declarat marți, într-un interviu cu ambasadorii spanioli. Prin dreptul său de veto, Elveția împiedică în prezent orice transport de material militar din Spania către Ucraina.

Potrivit lui Robles, Spania încearcă să ofere Ucrainei sprijin militar. Dar pentru a trimite anumite “materiale, avem nevoie de un fel de permisiune din partea Elveției, pe care nu ne-o acordă în acest moment”. Astfel, Spania este împiedicată de Elveția să participe la “apărarea legitimă” a acesteia împotriva rușilor “nedrepți, ilegali și cruzi”.

Înțelegerea limitată a neutralității elvețiene

“Înțelegem, respectăm și acceptăm neutralitatea Elveției”, a declarat Robles, citată de Europapress. Ministrul a reafirmat necesitatea de a crește cheltuielile pentru apărare, având în vedere “incertitudinea” mondială. “O rachetă poate ajunge la Madrid de la Moscova”, a spus Robles.

Anumite arme ar necesita ca țara de fabricație să fie reexportată. Dar Elveția nu dă undă verde. Potrivit lui Robles, Madridul se va strădui să obțină permisele corespunzătoare la Berna. Robles nu a precizat despre ce material militar este vorba.
sursa:stiripesurse

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *