• Tue. Feb 27th, 2024

Cancandb.ro

Stiri pe Bune!

Surse – Nicolae Ciucă trage frâna în coaliție: nu vrea negocieri cu PSD

Jan 11, 2023

În cadrul coaliției de guvernare, dar și în Guvern este agitație mare pentru că se apropie rotativa. Mai mulți miniștri de la PNL, dar și de la PSD n-ar dori să-și piardă portofoliile și ar dori o renegociere.

Citește și: Calcule, mutări, rumori și zvonuri – Rezistă Coaliția PSD-PNL-UDMR? Se schimbă premierul? Ce spun calculele interne

Surse apropiate premierului Nicolae Ciucă ne-au precizat că acesta le-ar fi spus ”acum, când discutăm, eu nu sunt de acord cu o renegociere a protocolului”.

De asemenea, Ciucă le-a transmis celor din PNL că este ”om de onoare” și nici nu se pune problema să nu demisioneze în mai din funcția de premier.

Practic, premierul Nicolae Ciucă a pus cruce oricăror discuții despre o păstrare a portofoliilor de către miniștrii liberali sau ai PSD, după rotativă.

Conform protocolului coaliției de guvernare, PNL preia Finanțele, Transporturile, o poziție de vicepremier și SGG-ul și va ceda Justiția, Fondurile Europene și șefia Cancelariei premierului.

Cele mai aprinse discuții sunt pe Ministerul Fondurilor Europene, acolo unde până și cei de la PSD sunt mulțumiți de liberalul Marcel Boloș.

Cei de la PSD sunt nemulțumiți că ar putea pierde Transporturile, acolo unde este Sorin Grindeanu.

În jurul celor două ministere se dă bătălia cea mare. Bătălii mai mici sunt și pentru funcțiile de secretar de stat sau alte funcții de rang inferior celei de ministru.
sursa:stiripesurse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *